Política 20/06/2019

El socialista Vicenç Thomàs, nou president del Parlament

La diputada eivissenca de Podem Gloria Santiago ha estat nomenada vicepresidenta i l'ecosobiranista Joana Aina Campomar, secretària

Kike Oñate
2 min
El president en funcions, Vicenç Thomàs, encara podria conduir un segon ple.

PalmaEl candidat del PSIB Vicenç Thomàs ja és el nou president del Parlament balear, amb 32 vots i gràcies al suport de MÉS i Podem. D'altra banda, la diputada eivissenca de Podem Gloria Santiago Camacho ha estat nomenada vicepresidenta de la Cambra amb 32 vots, i la diputada ecosobiranista Joana Aina Campomar també ha assolit la secretaria amb els mateixos suports. Els tres partits d'esquerres varen arribar a un preacord de pacte de govern 'in extremis' a les 2 h d'aquest dijous per afrontar la constitució del Parlament.

En aquest sentit, el ja president del Parlament ha destacat les "particularitats" de cada illa perquè són un patrimoni de la Comunitat, i ha donat la benvinguda als nous diputats i diputades que "tenen l'oportunitat de treballar per la ciutadania que els ha elegit". A més, ha recordat que el Parlament "ha de ser percebut com l'expressió de la pluralitat" de la societat, i ha advertit que cal "guardar les formes". D'altra banda, ha volgut expressar agraïment i la seva intenció de garantir el "diàleg" i la "recerca d'acords". També ha donat les gràcies al funcionariat de la màxima institució insular. Sobre el discurs de Vicenç Thomàs, el president del PP balear, Biel Company, ha comentat que li ha semblat correcte i "propi d'una persona amb experiència". Cal tenir present que Thomàs fou conseller de Salut i és un històric del socialisme balear.

Així mateix, el diputat del Partit Popular Juan Manuel la Fuente és el nou vicepresident segon de la Cambra amb 21 vots i el suport de Ciutadans. El partit taronja ha aconseguit que el seu candidat, Maxo Benelal, sigui el secretari segon amb els mateixos vots que La Fuente. Tot i això, el popular només ha aconseguit 16 vots quan ha estat investit com a candidat a presidir el Parlament mentre que el líder de Vox, Jorge Campos, tan sols ha obtingut tres vots de la seva formació. El diputat d'extrema dreta, abans de votar el candidat a la secretaria, s'ha presentat com a "grup Vox, l'extrema esquerra", en to irònic perquè el seu grup s'ha assegut en la bancada esquerra de l'hemicicle darrere dels ecosobiranistes per una qüestió de falta de lloc. En els pròxims dies es concretarà definitivament on seurà cada grup parlamentari.

stats