Consell de Mallorca
Política 06/07/2022

Cladera presumeix de la seva gestió: "Hem comès algun error, però hem estat al peu del canó"

L'esquerra assegura que ha començat o executat el 92% dels Acords de Raixa

3 min
Imatge de la roda de premsa.

RaixaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presumit aquest dimecres de la gestió que ha fet la institució insular durant aquests tres darrers anys de legislatura. "Hem comès algun error, com no pot ser d'altra manera, però hem estat al peu del canó", ha manifestat Cladera.

"Hem passat d'una institució de dretes que retallava serveis a tenir el pressupost social més elevat de la història de Mallorca, arribant a un màxim històric de 304 milions d'euros el 2022, que són sis de cada deu euros destinats a les persones", ha apuntat Cladera. Així mateix, ha assenyalat que l'illa ha passat de ser "el femer d'Europa" a elaborar compost amb els seus propis residus perquè la nostra pagesia no l'hagi de comprar fora.

D'aquests tres anys de legislatura, que se sumen als quatre de l'anterior, en què el PSIB-PSOE, Podem i MÉS per Mallorca també estaven al cap, la presidenta del Consell de Mallorca ha assenyalat que el 92% de les iniciatives previstes als Acords de Raixa ja estan iniciats o en execució. En aquest sentit, ha recordat que, a causa de la pandèmia del coronavirus, "ha duit feina" poder dur a terme el full de ruta que es va marcar.

Durant la pandèmia

Per altra banda, ha valorat la "gestió excel·lent" que s'ha fet a les residències de persones grans durant la pandèmia. "Aquí hem tret nota excel·lent", considera Cladera, que ha subratllat que la seva intenció era "que el virus no entràs" en aquests espais. També relacionat amb la sanitat, ha assenyalat que el servei d'atenció integral a domicili s'ha anat implantant durant aquesta legislatura a 37 municipis de Mallorca, que actualment atenen 350 usuaris.

D'entre les gestions fetes durant aquests anys, també ha destacat que s'han destinat 70 milions d'euros als municipis perquè puguin oferir els seus serveis socials bàsics; la creació de cinc plantes de compostatge; l'aprovació del Pla Territorial Insular (PTI) número tres; l'adquisició de totes les competències en matèria de mobilitat; la compra de l'antiga central tèrmica d'Alcanada i la creació de l'Oficina dels Fons Europeus, entre d'altres.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha remarcat que "és imprescindible continuar implementant polítiques amb el mateix esperit que els Acords de Raixa perquè els desafiaments climàtics, socials i culturals són aquí". A més, la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha conclòs que "tot això s’ha aconseguit fent una política diferent, amb veu de dona, escoltant les diferències, sense oblidar que els partits són diferents, però amb l’objectiu d’arribar a acords en allò que els uneix”.

Reacció del PP

Per la seva part, el portaveu insular del PP, Llorenç Galmés, ha criticat que el fet que Cladera "surti triomfalista" d'aquests tres anys és "riure's dels mallorquins" perquè "els problemes dels ciutadans no s'han solucionat". Galmés ha denunciat "el caos circulatori que cada dia sofreixen els mallorquins en els accessos a Palma, amb una via de cintura totalment col·lapsada". També ha lamentat que Cladera "hagi deixat perdre 230 milions d'euros del nou conveni de carreteres per a millorar la seguretat de la xarxa viària per la seva incapacitat de negociació amb Madrid".

El portaveu considera que la presidenta insular "ha estat incapaç de prendre cap mesura per a solucionar el problema d'accés a l'habitatge amb l'elaboració del nou PTI que s'ha aprovat inicialment". A més, l'hi ha retret "la falta de transparència i l'obscurantisme en l'escàndol de les menors tutelades".

"Per no parlar de la dificultat per a accedir a una residència amb llistes d'espera eternes, de la deixadesa del patrimoni dependent de Cultura o de l'abandó i menyspreu cap als ajuntaments", ha afegit. Galmés ha conclòs que Cladera "viu de propaganda i de promeses incomplertes i no aposta per la gestió, ni pel benestar dels mallorquins".

stats