Política 05/07/2019

L'esquerra signa a Raixa el pacte per tornar a governar el Consell de Mallorca

Catalina Cladera, Bel Busquets i Aurora Ribot s'han reunit a l'emblemàtica finca pública per anunciar definitivament l'acord

Kike Oñate
2 min
Bel Busquets, Catalina Cladera i Aurora Ribot.

BunyolaLa signatura del nou pacte de govern al Consell de Mallorca s'ha fet aquest divendres a la finca pública de Raixa, un dia abans del ple de constitució de la corporació insular, que s'ha de dur a terme aquest dissabte. De la mateixa manera que l'acord al Govern balear es va escenificar al castell de Bellver, l'esquerra ha tornat a escollir un punt emblemàtic per anunciar oficialment que continuaran governant la institució insular.

Catalina Cladera, que a partir d'aquest dissabte serà la nova presidenta de la institució, ha destacat que amb aquest encontre "volem donar un nou impuls perquè el Consell sigui un referent" i es puguin consolidar les polítiques fetes durant aquesta passada legislatura. També ha fet referència al fet que tres dones estiguin al capdavant dels tres partits socis. Per part seva, l'ecosobiranista Bel Busquets ha recordat que amb el nou govern el repte serà "posar Mallorca al centre" per treballar amb les persones i els ajuntaments. Així mateix, Aurora Ribot de Podem ha afirmat que els acords signats aporten solucions "ecologistes" i "feministes" perquè el Consell sigui el vertader autogovern de l'illa.

En principi, amb el nou pacte els socialistes gestionaran les següents conselleries, a més de la presidència del Consell: una dedicada a Residències, Hisenda i Funció Pública, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i Esports. Els ecosobiranistes es queden amb una vicepresidència del Consell i Cultura i Patrimoni, tres càrrecs que gestionarà Bel Busquets i que inclouran les direccions insulars de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. D'altra banda, Jaume Alzamora dirigirà l'àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Joventut, amb les direccions insulars de Cooperació i Caça, Promoció Econòmica i Producció Local, Artesania, Comerç i Indústria i Joventut i Participació. El partit morat durà la Conselleria de Mobilitat, Transició Energètica i una vicepresidència, que presidirà Ribot.

Les negociacions al Consell van avançar a poc a poc en comparació amb la resta d'administracions, però cal dir que era la darrera institució a constituir-se. Aquest dilluns PSIB i Podem van anunciar un acord a l'espera que MÉS fes la seva assemblea amb la militància, que no va ser fins aquest dijous i on s'hi va donar el vistiplau amb una clara majoria a favor de la reedició del pacte.

stats