Política 11/05/2022

El Consell de Mallorca estabilitzarà fins al 2024 el 45% dels seus treballadors

"L'objectiu és tendir al 8% de temporalitat", ha afirmat la presidenta de la institució, Catalina Cladera

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, presentant el procés d'estabilització pública

Palma"Presentam el procés d'estabilització més gran dels 44 anys de vida del Consell de Mallorca", ha destacat aquest dimecres la presidenta de la institució, Catalina Cladera. El Consell obre un procés de tres fases que portarà a estabilitzar el 45% de la seva massa laboral d'aquí a dos anys. "Es farà la promoció d'oferta pública fins al juny d'aquest any, la convocatòria d'oposicions fins al 31 de desembre de 2022, i l'execució fins al 31 de desembre de 2024", ha apuntat el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

Segons ha indicat Cladera, el Consell de Mallorca "és de les administracions amb una temporalitat més alta d'Espanya, si no la que més". Al llarg d'aquesta legislatura, la institució ha fet un únic procés d'estabilització de 32 places en el cos de bombers illenc, a l'espera del procés que s'ha presentat avui. "És un acord històric de tots els sindicats de funció pública", ha subratllat Cladera. "Traurem una oferta pública de 1.300 places de les 2.900 totals que treballen en la institució", ha afegit.

Concretament, 447 de les 1.300 places seran del mateix Consell de Mallorca, 26 de l'Agència de Defensa del Territori, i 827 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). "És fonamental per assegurar l'estabilitat i oferir millors llocs de feina, no és admissible el que ha passat fins ara", ha assegurat la presidenta del Consell. En el cas de l'IMAS, la presidenta, Sofía Alonso, ha explicat que 664 places de les 827 totals seran pròpies de funcionaris de l'IMAS, i "una sèrie de places laborals que venen de transferències que es feren a final del 2007".

Cladera ha declarat que l'IMAS té un 80% de temporalitat, un percentatge que es redueix al 40% en el Consell de Mallorca, cosa que provoca que sigui una de les administracions amb una major temporalitat de l'Estat. Ara, l'objectiu de la institució "és tendir al 8% de temporalitat". Així i tot, "el Consell es continua ampliant i possiblement no arribem al 8%, ja que hem rebut competències d'ordenació turística, una nova residència a Pòrtol".

stats