Política 06/10/2022

Sant Llorenç i Palma, entre les zones més susceptibles a sofrir inundacions

El Consell Balear de l'Aigua aprova la revisió del pla de gestió del risc d'inundacions de Balears

Patrícia Segura
1 min
Inundacions a Santanyí del 2021.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha aprovat aquest dijous la revisió del segon cicle del Pla de Gestió del Risc d’Inundació de les Illes Balears. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha presidit el Consell Balear de l'Aigua, a Palma. Segons aquest pla, el torrent de les Planes (Sant Llorenç) i el torrent Gros (Palma) són les dues zones de les Balears més susceptibles de patir inundacions si es produeixen episodis de fortes pluges.

Per això, entre les actuacions previstes, s’hi troben les mesures per reduir els riscs d’inundació al torrent de les Planes - Ca n’Amer, a Sant Llorenç, així com actuacions al torrent Gros i al de na Bàrbara, a Palma. Aquestes actuacions prioritzaran les solucions basades en la natura, com la restauració fluvial o les mesures de retenció natural d’aigua. En aquest punt, cal recordar que la demarcació hidrogràfica de les Illes inclou 11 Àrees de Risc Potencial Significatiu d'Inundació (ARPSI) d’origen fluvial i 32 d’origen costaner.

Mesures preventives

L’instrument de planificació per als pròxims sis anys té quatre eixos d’actuació principals. El conseller Miquel Mir ha declarat que el pla "s’adapta a la realitat climàtica que vivim, no només a través de les mesures que s’hi prenen sinó pel fet de potenciar activament una cultura del risc entre la ciutadania". El pressupost previst per a les actuacions del segon cicle és de 133 milions d’euros. La inversió més gran anual s'enfoca a les mesures de tipus preventiu, seguida de les de protecció, preparació i, per últim, recuperació.

stats