Meteorologia
Societat 16/09/2022

La intensa pluja provoca inundacions a Felanitx

Concretament, la precipitació ha obligat a tallar dues carreteres al municipi i ha deixat 135 litres per metre quadrat

ARA Balears
2 min
Un carrer de Felanitx.

PalmaLa pluja i la tempesta ja han arribat a les Illes Balears. En alguns indrets de l'illa ha fet calabruix i s'han inundat carrers i carreteres. L'Aemet va activar ahir l'alerta taronja a les Illes Balears pel risc de forta tempesta i pluja, que ja han arribat i ho han fet a l'hora que estava prevista. Emergències ha decretat l'Índex de Gravetat 1 del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos L'episodi de tempesta registrat aquest divendres a Mallorca ha deixat uns 808 llamps, al voltant de la meitat dels quals han caigut sobre terra, i fins a 135 litres per metre quadrat a Felanitx, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Davant aquesta situació, el departament de Carreteres del Consell Mallorca ha demanat "màxima precaució" als conductors que circulin per les zones de Felanitx, Manacor i el Llevant de Mallorca.

A més, el departament ha informat del tall de la circulació a la Dt.-4010 (Felanitx-Portocolom) i de la Dt.-14 (Manacor-Felanitx) al pas per Felanitx. Els Bombers de Mallorca han hagut d'actuar en 11 serveis a Felanitx a causa del fort xàfec registrat en les darreres hores, el qual ha provocat inundacions en edificis i a la via pública. En total, Emergències ha notificat 18 incidents d'aquest tipus.

Les pluges a Felanitx

El Govern balear ha avisat que en el cas de Mallorca s'espera pluja forta, calabruix i tempesta principalment als municipis de l'interior (Llubí, Maria, Petra, Porreres, Sant Joan, Vilafranca, Manacor i zones adjacents), als municipis del Llevant (Manacor, Sant Llorenç, Capdepera, Son Servera, sense descartar zones adjacents) i també alguns municipis del sud de l'illa (ses Salines i sa Ràpita).

A Menorca s'espera mal temps als municipis de l'interior i sud de l'illa, i no es descarta l'arribada d'alguna tempesta marítima per l'oest de l'illa durant la jornada, encara que és poc probable. Pel que fa a les Pitiüses, es preveu tempesta a la zona de l'interior de les illes.

Davant aquest pronòstic, Emergències 112 aconsella seguir aquests consells de prevenció:
  • 1. Extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera.
  • 2. Evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries i cornises.
  • 3. Allunyar-se de cablejat, reixes i objectes metàl·lics.
  • 4. No travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicle.
  • 5. No apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats.
  • 6. Assegurar l’amarratge de les embarcacions.
stats