Política 10/02/2020

Ramon Morey no compareixerà per donar explicacions sobre els equips de rescat durant la tempesta Glòria

El delegat del govern espanyol a les Illes no complirà la petició del PP, que demanava explicacions per la utilització de l'helicòpter de rescat per traslladar Sánchez

Ara Balears
1 min
El delegat del govern espanyol, Ramon Morey.

PalmaEl delegat del govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, ha anunciat que no compareixerà per donar explicacions sobre els equips de rescat aeris que es varen utilitzar durant la tempesta Glòria. Morey exposa que no es pot fer efectiva la petició del PP, que demanava la seva compareixença per donar explicacions per la utilització de l'helicòpter de rescat per traslladar Sánchez, "a causa de la seva manca d'ajust en la normativa vigent".

Així, la Delegació del govern destaca que l'objecte d'aquesta petició es refereix a l'actuació en l'àmbit d'una competència exclusiva de l'Estat, aliena a les competències atribuïdes a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Delegació del govern exposa que "el control polític de les assemblees autonòmiques ha d'entendre's referit al seu àmbit territorial i competencial", de manera que "no es permet a aquestes institucions el control o la fiscalització d'institucions diferents dels òrgans de govern". "Tan sols és davant les corts que la Delegació de govern hauria de donar les explicacions oportunes si se sol·licitàs", apunten des de la Delegació del govern a les Illes.

stats