Política 26/01/2020

El PP critica que la visita de Sánchez hauria deixat la Guàrdia Civil sense helicòpter per cercar els desapareguts

La Delegació de govern espanyol assegura que no estava programada la recerca aèria durant les hores de visita del president

Ara Balears
2 min
Pedro Sánchez sobrevola les Illes Balears amb l'helicòpter de la Guàrdia Civil

PalmaLa visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per conèixer l'estat de les zones de Mallorca més afectades pel temporal va deixar la Guàrdia Civil sense helicòpter per cercar el jove desaparegut al torrent de na Mora, segons ha criticat el PP balear. Segons ha informat l'agència Efe, el president de l'executiu va utilitzar l'únic helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil, que treballava en la cerca de l'home de 34 anys desaparegut en un torrent de Mallorca, i va esperar dues hores a l'Aeroport de Palma que el president tornàs de la visita a Cala Rajada, temps que no s'hauria pogut aprofitar per cercar el barranquista desaparegut. La Delegació del govern espanyol a les Balears, però, desmenteix que la visita de Sánchez perjudicàs en res la recerca del desaparegut.

El PP balear ha exigit aquest diumenge explicacions "públiques i urgents" al delegat del govern a les Illes, Ramon Morey, per la retirada d'un helicòpter de la cerca del barranquista desaparegut a Mallorca per a ús del president del govern, Pedro Sánchez. El partit ha manifestat en un comunicat que considera "molt greu que el president anteposi la seva persona al rescat del jove esportista". "L'ego personal de Sánchez arriba a límits incomprensibles", afirma la nota del PP balear, en la qual demanen també saber si la presidenta del Govern, Francina Armengol, estava informada sobre aquest tema.

Resposta oficial

Davant aquestes acusacions, la Delegació del govern espanyol s'ha defensat assegurant que el president utilitzà l'helicòpter perquè "no estava programada la participació de l'helicòpter de la Guàrdia Civil en els dispositius de cerca dels tres desapareguts". A través d'un comunicat, han assenyalat que en aquell moment les tasques de recerca s'estaven fent "només per terra i aigua". El delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Morey, ha apuntat que "en cap moment no es van interrompre les tasques de recerca per l'arribada de Sánchez a les Illes Balears". Morey ho ha negat "categòricament" i ha destacat que la visita del president és "una mostra de sensibilitat" per a tota la gent que s'ha vist afectada per la tempesta.

A més, Morey ha dit que l'arribada del president no va suposar "cap canvi a les tasques de recerca programades" i ha reiterat que si la Guàrdia Civil hagués programat la utilització de l'helicòpter, Sanchez "no n'hauria fet ús". Segons el delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Sánchez no va utilitzar l'helicòpter com una mètode de transport, sinó que va volar amb l'helicòpter per "veure les zones afectades i ser conscient dels danys causats per la borrasca Glòria".

stats