RELLEU MUNICIPAL
Política 17/02/2018

El PSOE recupera la batlia de Llucmajor després de 27 anys

El pacte tripartit destaca la seva fortalesa i aposta per renovar l’acord el 2019

Miquel Barceló
3 min
El PSOE recupera la batlia de Llucmajor després de 27 anys

LlucmajorEl pacte tripartit de Llucmajor (MÉS-El Pi-PSOE) ha complert el segon relleu a la batlia, respectant l’acord de governabilitat que deixa en mans del grup socialista els 16 mesos darrers de l’actual mandat. Gori Estarellas (Palma, 1957) és, des d’aquest dissabte, el nou batle llucmajorer, en substitució de Bernardí Vives (El Pi). Els socialistes no tenien la vara de comandament de l’Ajuntament des del 1991, l’any en què el PP aconseguí la batlia fins al 2105. El nacionalista Jaume Tomàs fou el primer batle de l’actual període polític municipal.

Després del relleu, no sembla que hi hagi cap encletxat en el pacte de centreesquerra . A més, el canvi ha suposat la constatació d’un pacte amb bona salut, segons els socis, PSOE, MÉS, El Pi, al punt que es reeditarà si les tres forces sumen vots suficients en les properes eleccions locals de 2019.

Estarellas ha tingut paraules d’agraïment i reconeixement per als seus dos antecessors durant aquest mandat municipal, Jaume Tomàs (MÉS), de qui ha dit que és “lúcid i transparent”, i Bernardí Vives (El Pi), “un home al servei del poble, sense horaris”. També ha fet esment a tots els batles de la democràcia, dels quals ha après moltes coses.

Durant la seva primera intervenció, Estarellas s’ha compromès a mantenir totes les portes obertes al diàleg: amb la ciutadania, a la qual s’oferiran nous horaris per poder transmetre les seves inquietuds i queixes a l’Ajuntament, i també als partits de l’oposició, PP (8), LLSSP (1) i ASI (1), amb els portaveus del s quals es farà, com a mínim, una reunió mensual. Ha estat una resposta anticipada a les queixes del portaveu popular, Joan Jaume Mulet, Joan Martín Cañas (LLSSP) i Guillem Roig (ASI) d’haver-se hagut d’assabentar “per la premsa” de la gestió del pacte, i no de manera directar a través dels mateixos membres del Govern.

Un nou PAC a l’Arenal, un nou centre de salut a Llucmajor i un impuls a la via verda. Són alguns dels reptes que tindrà l’Ajuntament en el darrer terç del mandat municipal presidit per Gori Estarellas, qui s’ha mostrat “plenament motivat per millorar la qualitat de vida dels llucmajorers”.

Un sol equip

Als regidors de l’actual equip de govern en coalició, Estarellas els ha demanat la mateixa il·lusió i constància demostrada fins ara. “No som tres grups, sinó un sol equip de govern”, ha subratllat en el darrer tram de la seva intervenció.

El fins ara batle, Bernardí Vives, ha valorat la gran capacitat de gestió del pacte “que no havia d’arribar a Nadal”. Vives ha agraït la feina i el suport rebut per part dels treballadors de l’Ajuntament. Jaume Tomàs (MÉS) s’ha compromès a mantenir la lleialtat que hi ha hagut fins ara entre els tres socis de govern. D’altra banda, Joan Jaume Mulet ha dit que el PP no compartia la gestió del pacte, però s’ha compromès a fer una oposició “constructiva, com fins ara”. Mulet ha aplaudit l’anunci de l’organització de reunions amb tots els portaveus.

El pacte de govern ha destacat “la reducció del deute deixat pel PP, de 39 milions d’euros a 22 milions, i l’assoliment d’una mitjana de 12 dies en el pagament de factures als proveïdors”. L’arribada de l’aigua potable a algunes urbanitzacions (Son Bieló i s’Estanyol), la recuperació de la concessió d’explotació de les piscines municipals, la instal·lació de desfibril·ladors en diversos punts públics, la millora de camins, el nou arxiu municipal al claustre, diverses reformes de centres educatius o les primeres jornades d’estudis locals són alguns dels objectius del pacte de govern, que afronta els darrers 16 mesos de l’actual legislatura renovant la batlia.

stats