Política 27/12/2018

El PSOE acusa el PP i Cs de "traició a Espanya" per haver pactat amb Vox

Simancas considera que aquests pactes són "una vergonya per als seus votants i simpatitzants"

Ara
1 min
El PSOE acusa PP i Cs de "traició a Espanya" per pactar amb Vox

MadridEl secretari general del PSOE al Congrés, Rafael Simancas, ha donat per fet que el PP i Ciutadans han arribat a un pacte amb Vox per repartir-se "poltrones" a la mesa del Parlament andalús, que es constitueix avui. "Això sí que és una traïció a Espanya", ha dit, recriminant-los que hagin arribat a un acord amb els "hereus del franquisme". En una roda de premsa al Congrés abans que arrenqués la sessió constitutiva de la cambra andalusa, el número dos dels socialistes al Congrés ha carregat contra les "dues dretes" per haver tancat, segons la seva opinió, de manera "vergonyant, opaca i mig amagada" un pacte amb "el partit franquista, xenòfob, masclista i antieuropeu" de Santiago Abascal.

"43 anys després de la mort del dictador Francisco Franco, la dreta blava i la taronja pacten amb els hereus del franquisme. Això sí que és una traïció a Espanya, als espanyols i a la nostra jove democràcia", ha denunciat, reproduint l'acusació que el PP llança contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per mantenir-se al poder gràcies als independentistes.

Simancas ha ironitzat que entén que populars i taronges "s'ocultin i s'amaguin" per pactar amb Vox perquè aquest tipus d'acords són una "vergonya" per als "votants i simpatitzants" de les seves respectives formacions polítiques i els seus "socis europeus". "Ningú s'imagina Angela Merkel pactant a les fosques poltrones regionals amb el neonazisme ni Emmanuele Macron pactant amb Marine Le Pen, però aquí per desgràcia sí", ha sentenciat Simancas.

stats