Política 27/06/2019

El PSOE Menorca no descarta governar en minoria al Consell sempre que MÉS no hi entri

Damià Borràs adverteix que abans de deixar la institució a la dreta gestionarien amb el suport d'Unides Podem

Ivan Martín
1 min
Damià Borràs ha explicat les intencions dels socialistes davant el silenci de Més per Menorca.

MaóEl membre de la comissió negociadora del PSOE encarregat d'arribar a un acord de govern al Consell de Menorca amb Unides Podem i MÉS per Menorca, Damià Borràs, ha deixat la porta oberta a "governar la institució en minoria". El dirigent socialista ha deixat clar que aquest "no és ni l'objectiu ni la nostra voluntat", però en el cas que la formació sobiranista decideixi no reeditar el pacte de l'any 2015, estarien disposats a gestionar l'administració amb només cinc consellers, els quatre del PSOE i la consellera d'Unides Podem.

De fet, Damià Borràs explica "si no volen sumar per configurar un govern d'esquerres i progressista cercarem altres fórmules". En aquest sentit, des del PSOE apunten "podem governar en minoria i cercar acords puntuals amb altres partits per tirar endavant les iniciatives més rellevants de la legislatura". A més, davant d'aquest hipotètic escenari, Damià Borràs creu que "abans que la dreta governi al Consell, estaríem disposats a assumir la responsabilitat, així com les complicacions i la càrrega que significaria prendre aquesta decisió".

Aquestes declaracions arriben hores més tard de l'anunci d'acord entre el PSOE i Unides Podem. El termini per formalitzar el govern del Consell de Menorca expira el 10 de juliol. MÉS proposà compartir la presidència i els socialistes no solament s'han tancat en banda, sinó que han convençut la formació morada per encarregar-se'n els pròxims quatre anys. Per a Borràs, la presidència és innegociable, "és la voluntat dels electors de Menorca", i ha lamentat que els menorquinistes "han deixat de venir a les reunions".

stats