Política 12/07/2023

El PSOE Menorca es compromet a posar en marxa una OSP amb Barcelona

La proposta és establir un preu màxim de 60 euros, cosa que suposarà uns 15 euros per trajecte per als residents

Iván Martín
2 min
Miquel Mariano i Pepe Mercadal, candidats del PSOE.

MAÓEl PSOE Menorca es compromet a impulsar i posar en marxa una Obligació de Servei Públic (OSP) en obert entre Menorca i Barcelona, en la qual podran operar totes les companyies que vulguin, però amb una limitació del preu. La proposta dels socialistes és establir un preu màxim de 60 euros, que suposarà uns 15 euros per trajecte per als residents. A més, amb la implementació d'aquesta OSP en obert s'haurà d'estudiar el fet d'establir un nombre de freqüències mínim que cobreixi tota la demanda del mercat.

Per la seva banda, els candidats del Congrés i el Senat, Pepe Mercadal i Miquel Mariano, respectivament, han reconegut la importància de continuar reforçant una connexió eficient i accessible entre Menorca i Barcelona. Han coincidit que l'OSP exerceix un paper fonamental per garantir la mobilitat en termes d'igualtat i de qualitat de les persones que viuen en territoris insulars i que pateixen els efectes de la doble insularitat. També es continuarà treballant per millorar l'OSP amb Madrid.

A més, es comprometen a cercar noves oportunitats per ampliar les possibilitats de transport aeri i marítim cap a Menorca i des de l'illa. Es farà feina en col·laboració amb les companyies aèries i les diferents administracions implicades en el procés per tal d'identificar i promoure noves rutes que ajudin a impulsar l'activitat econòmica, el turisme i la connectivitat a la nostra illa i que es complementin, alhora, amb les que ja estan en marxa.

Finalment, els candidats han recordat que tots els avanços fets en aquesta matèria han estat impulsats i lluitats pel PSOE als governs en l'àmbit autonòmic i estatal. Malgrat les passes fetes, són conscients que encara queda molta feina per fer. En aquest sentit, continuaran treballant per millorar freqüències, rutes i preus per assegurar que les necessitats dels menorquins i menorquines estiguin ateses i cobertes en tot moment.

stats