Partits
Política 25/02/2023

El PSOE demana personar-se en la causa judicial per presumpta corrupció de Vicent Marí

Afirma que ho fa per "la necessitat de defensar l'interès general"

ARA Balears
2 min
El president del Consell d'Eivissa, Josep Marí

PalmaLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha registrat un escrit en el Jutjat d'Instrucció número 4 de l'illa pitiüsa en què sol·licita personar-se en la causa judicial per presumpta corrupció del president del Consell Insular, Vicent Marí. Segons han informat els socialistes en un comunicat, el partit ha pres la decisió per "la necessitat de defensar l'interès general" davant les greus acusacions contra Marí per prevaricació, tràfic d'influència i coaccions a un alt funcionari del Consell d'Eivissa.

Cal recordar que va ser el PSOE qui va alertar dels fets davant l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Balears el 2020, que després el va denunciar davant Anticorrupció, que és qui finalment va presentar la querella contra Marí pels presumptes delictes de corrupció i coaccions.

Amb tot, la portaveu socialista, Pilar Costa, ha apel·lat al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que aquest diumenge visita Eivissa, i a la presidenta del PP balear, Marga Prohens, perquè diguin "si els sembla correcte que el seu president al Consell Insular hagi demanat al jutge ajornar la declaració com a investigat fins passades les eleccions, després d'haver dit tantes vegades que tenia pressa per declarar".

"El senyor Feijóo i la senyora Prohens han de dir si creuen que la ciutadania mereix saber què està passant o si pensen que aquest assumpte es pot tapar fins després de les eleccions, com si una imputació per corrupció a un president no tingués la més mínima importància", ha sentenciat Costa.

Per la FSE-PSOE, els fets són d'"enorme gravetat", pel fet que es tracta d'un contracte adjudicat a dit, per 250.000 euros, per decret de presidència de Vicent Marí, el qual, segons els socialistes, s'hauria fet aprofitant-se de l'estat d'alarma de la pandèmia, a fi de, presumptament, beneficiar una determinada empresa amb vincles amb el PP.

En aquest sentit, els socialistes han censurat que Marí hagi manifestat públicament que la seva causa judicial estava "orquestrada" i que darrere de la decisió del jutge d'investigar-lo hi havia "interessos ocults".

Crítiques del PP

Per part seva, el PP del Consell d'Eivissa ha considerat que aquesta decisió del PSOE constata que "els socialistes han decidit que la seva única campanya a Eivissa serà la judicial". En un comunicat, el PP ha criticat que "al PSOE no li importa la veritat i continua estirant un suposat cas posant, per tant, en dubte els tres informes favorables d'alts funcionaris del Consell".

stats