Consell d'Eivissa
Política 09/02/2023

La interventora del Consell d'Eivissa acusa el president de coacció, i ell ho nega

Vicent Marí està imputat per prevaricació pel cas 'La vida islados', després d'adjudicar sense concurs públic una campanya de promoció turística en plena pandèmia per un valor de 250.000 euros

2 min
El president del Consell d'Eivissa, Josep Marí

PalmaEl president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha negat aquest dimecres les acusacions de coacció per part de la que fou interventora de la institució. La funcionària s'ha personat com a acusació particular contra el líder del PP eivissenc pel cas 'La vida islados', amb el qual Marí fou imputat per prevaricació, tràfic d'influències i coaccions, després d'una querella de la Fiscalia Anticorrupció a partir d'una denúncia del PSOE.

Els fets es remunten al juny de 2020, quan Marí va adjudicar a la productora Fuera de Escena Ibiza S.L. per la via d'urgència, sense concurs públic, una campanya de promoció turística amb vista al primer estiu de la pandèmia i la captació de turistes, per un valor de 250.000 euros. La interventora va emetre setmanes després una nota d'objecció al pagament d'una factura de 164.257 euros a l'empresa adjudicatària.

Segons explica Diario de Ibiza, la interventora ha contractat per a la seva defensa l'exfiscal Pedro Horrach, i denuncia l'existència de mobbing, coaccions i lesions psíquiques per part de Marí. El president del Consell hauria retret a la funcionària "la falta d'implicació en la situació de catàstrofe" que vivia Eivissa en plena pandèmia, després de qüestionar l'adjudicació de la campanya promocional per la via d'urgència.

"Això ha anat massa lluny, és una situació surrealista", ha afirmat aquest dimecres Marí, en declaracions als mitjans recollides per Europa Press. El president del Consell ha assegurat que desconeix "a què obeeixen" les declaracions de la interventora, però ha apuntat que "hi pot haver interessos ocults, polítics".

Amb referència a la campanya promocional, ha argumentat que "es va governar, es van aplicar els mecanismes legals que hi havia llavors, i ens hem de situar en aquell moment per valorar les decisions que es van adoptar". "Ho tornaria a fer i no me'n penet", ha remarcat.

Citació a declarar

Marí estava citat a declarar aquest dimecres sobre aquest cas, però la justícia ho ha ajornat fins al 7 de març. Segons Diario de Ibiza, l'advocada del president del Consell ha proposat que se celebri en el mes de juny, que cauria després de les eleccions insulars del pròxim 28 de maig. Així i tot, des de la defensa de la interventora han apuntat al mateix mitjà que s'oposaran a la determinació de la data segons els interessos de Marí.

Reacció del PSIB

El portaveu socialista en el Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha expressat "la profunda preocupació" per "la gravetat dels fets". "Ara començam a saber que és molt més greu del que pensàvem", ha afirmat aquest dimecres, després de conèixer les acusacions de la interventora. A més, Torres ha recordat que "ja vam intentar alertar de les pràctiques clientelars que Vicent Marí havia intentat implantar".

Per la seva banda, la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, ha apuntat a un "triangle" de la presumpta corrupció del PP, que conformen el Consell, l'Ajuntament de Santa Eulària i el de Sant Antoni de Portmany, pels "escàndols d'adjudicacions irregulars a empreses vinculades al PP per part d'aquestes institucions".

stats