Consell d'Eivissa
Política 24/02/2023

Prohens: "Si el PSIB no hi té un interès electoral, què més és quan declari Marí"

Negueruela exposa "la preocupació" del Govern per aquestes declaracions i replica que "cada vegada que el PP ho ha dit, les Illes han sofert"

1 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, aquest divendres

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha deixat entreveure "l'interès electoral" del PSIB davant les crítiques per l'ajornament de la declaració del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, pel cas La vida islados. En principi, Marí estava citat per al 7 de març, però finalment s'ha ajornat fins al 4 de juny, just després de les eleccions. Precisament, el PSIB també acusa el PSIB d'"interès electoral" per forçar el canvi de data. "Si el PSIB no hi té interès electoral, què més és quan declari", ha afirmat Prohens en roda de premsa.

La reacció de l'Executiu no s'ha fet esperar. El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha expressat "preocupació", perquè "no es pot dir 'què més és'". "Es tracta que algú que vol presidir la comunitat autònoma diu 'què més és' perquè una persona acusada per la Fiscalia Anticorrupció, un fet que Prohens omet, declari", ha expressat. "És el PP de sempre, cada vegada que el partit ho ha dit, les Balears han sofert extraordinàriament", ha afegit. Negueruela ha assegurat que si avui dia a la ciutadania balear se li demana pels temes que més la preocupa després d'aquests vuit anys, la corrupció no hi seria, "perquè no hi ha el PP".

Els populars, i el mateix Marí, han reiterat en nombroses ocasions que el president del Consell ha reclamat declarar voluntàriament, "i sempre se li ha negat". L'ajornament de la seva declaració respon al fet que la seva advocada té torn d'ofici el 7 de març, la data prevista inicialment. "Si oculta alguna cosa, és el president qui ha mentit, el que ha omès la veritat ratificat per Prohens", ha apuntat el portaveu del Govern.

stats