Política 22/05/2019

El PSIB promet destinar 1.000 pisos a lloguer social per a joves

En cas de governar, els socialistes pagaran la fiança del lloguer dels menors de 30 anys amb una renda inferior a 28.000 euros

Ara Balears
1 min
La candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol, durant l'acte electoral d'aquest dimecres.

PalmaLa candidata del PSIB al Govern, Francina Armengol, ha promès aquest dimecres que, si aconsegueix governar després de les eleccions del 26 de maig, destinarà 1.000 pisos de grans tenidors a lloguer social per a joves.

Armengol ha anunciat les propostes sobre joventut del seu partit en un acte de campanya, on ha estat acompanyada per la candidata del PSIB al Parlament Europeu, Alícia Homs, i el número 14 de la llista a les europees, Ares Fernández.

"Els joves necessiten habitatge, formació, treball i suport a la mobilitat", ha destacat Armengol. La candidata ha assegurat que el seu govern pagarà la fiança del lloguer dels menors de 30 anys amb una renda inferior a 28.000 euros".

Amb l'objectiu de "fidelitzar els joves" en l'ús del transport col·lectiu, Armengol s'ha compromès a crear una tarifa plana perquè les persones menors de 30 anys puguin viatjar amb autobús, metro i tren per un preu màxim de 25 euros mensuals.

La candidata ha recordat que, en cas de governar, reduirà de manera gradual i per nivells de renda les taxes universitàries, fins a arribar a la gratuïtat del primer any de matrícula, i augmentarà la inversió de la beca Erasmus.

Armengol ha demanat la "mobilització i el vot jove" en les eleccions del proper diumenge. "No ens hi jugam només el present, sinó també el futur d'aquestes illes", ha sentenciat.

stats