Comissió Executiva Permanent
Política 15/02/2024

El PSIB llança la campanya 'Recupera el futur' amb activitats obertes a la ciutadania

Començarà el pròxim 21 de febrer a Marratxí, i continuarà per Inca i Calvià

ARA Balears
2 min
Comissió Executiva Permanent del PSIB.

PalmaEl PSIB ha anunciat aquest dimecres el llançament de la campanya 'Recupera el futur', després de la reunió de la seva Comissió Executiva Permanent per analitzar la situació política actual i fer balanç dels primers vuit mesos de governs del PP i Vox. Sobre aquest més de mig any del nou Executiu, la portaveu de la Comissió, Milena Herrera, ha dit que “el canvi de la senyora Prohens ha resultat ser el PP de sempre, el de la corrupció, la inestabilitat, l’ambició i, sobretot, el que no té mai com a prioritat l’interès general”. Davant això, els socialistes desenvoluparan aquesta campanya, que inclourà actes oberts a tota la ciutadania "per escoltar les preocupacions de la gent".

Aquesta ronda de trobades es farà a totes les illes, i vol arribar al major nombre de municipis possibles. Començarà el pròxim 21 de febrer a Marratxí, i continuarà per Inca i Calvià. Herrera ha fet una crida a la ciutadania a atracar-se als actes oberts del PSIB “per reforçar un projecte de futur" i ajudar-los a dissenyar "un futur d’esperança, de progrés, d’acords, de sentit comú i de solucions per viure i fer feina en condicions dignes i amb qualitat de vida”.

Resolució urgent contra l'atac al català en el Parlament

La Comissió Executiva ha aprovat una proposta de resolució urgent sobre l’ús de la llengua catalana al Parlament, la qual rebutja la imposició que aquest dimecres ha començat sobre les comunicacions internes i externes en castellà a la institució, després de més de 33 anys de consens lingüístic parlamentari. La portaveu del PSIB-PSOE ha lamentat que s’ha tramitat “sense avís previ, sense diàleg, sense consens i traspassant totes les línies vermelles en matèria de llengua, perquè el PP pugui executar totes les dèries d’odi d’una ultradreta desfermada”.

Milena Herrera, en una imatge d'arxiu.

Herrera ha qualificat de “vergonyós” el balanç dels primers mesos del Govern Prohens, qui prometia un canvi “que ha estat a pitjor", que ha destruït el que havíen aconseguit en vuit anys de govern progressista i que ha duit el caos i el desgovern”.

La portaveu socialista ha posat el focus en el “retrocés sense precedents en polítiques de transparència i bon govern”; amb la imminent eliminació de l’Oficina Anticorrupció i amb el cas de la presumpta desfalcadora el Consell de Mallorca “sobre la qual ara menteixen”. També ha destacat que el Govern de Prohens crea "problemes on no n’hi havia", com és el cas de la segregació lingüística, l’especulació urbanística, l’abandonament de models de lluita contra el canvi climàtic, la depredació del territori i dels recursos naturals i el menyspreu a la nostra història i llengua pròpia.

 

stats