Política 24/07/2023

El PSIB interpreta el 23-J com la primera passa per recuperar el Govern a les Balears

Els socialistes illencs no preveuen que s'hagin de repetir les eleccions generals

2 min
La Comissió Executiva dels socialistes s'ha reunit aquest dilluns per valorar els resultats de les eleccions generals.

Palma El portaveu del PSIB, Alfonso Rodríguez, ha remarcat que els resultats del 23-J "són la primera passa per recuperar en quatre anys el Govern, els consells insulars i els ajuntaments" on no governen des de les eleccions autonòmiques de maig. Rodríguez ha comparegut en roda de premsa després de la reunió de la Comissió Executiva dels socialistes i ha assenyalat que els 122 escons que ha aconseguit Pedro Sánchez "han refrendat unes polítiques que han donat bons resultats després d'una legislatura realment complicada".

El portaveu ha destacat que el PSIB va obtenir aquest diumenge els millors resultats a les Balears des del 2008 després d'arribar a 151.000 vots, 36.000 més que en les darreres eleccions. "Queda clar que, quan l'esquerra es mobilitza, l'avenç de la dreta i de l'extrema dreta es frena", ha afirmat. Segons Rodríguez, les urnes han dit "un no rotund a Feijóo i la ultradreta, i han donat suport a una Espanya plural i diversa". "El PP no ha cobert les seves expectatives perquè la ciutadania ha vist el que suposa la unió del PP i Vox i ha dit a Prohens que els companys de viatge que ha triat no són bons". 

D'altra banda, el senador electe dels socialistes, Pere Joan Pons, ha criticat  que l'objectiu de derogar el 'sanchisme' "no ha funcionat". "La ciutadania ha dit de manera clara que no vol un govern amb Vox, qui ha perdut una part substancial dels escons", ha continuat Pons, a més de remarcar que l'única opció per als socialistes és que "Pedro Sánchez sigui reelegit". "El principal problema del país no és Vox, és el PP, i ara es troba la medicina que s'ha autoreceptat aquests quatre anys, sense recursos ni vots suficients per poder tirar endavant la investidura", ha sentenciat Pons.

stats