Política 18/01/2024

Prohens assegura que "en tema de llengua no hi ha motiu per a l'alarma ni per posar-se camisetes"

La presidenta es reivindica com "una gran defensora de la llibertat individual"

2 min
Així estava l'IES Pau Casasnoves d'Inca per rebre el conseller d'Educació, Antoni Vera.

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat aquest dijous que "en tema de llengua no hi ha cap motiu per a l'alarma ni per posar-se cap camiseta". Prohens ha fet aquestes declaracions després que el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, hagi estat rebut a l'IES Inca amb camisetes verdes en contra de la segregació lingüística que el Govern començarà a aplicar el curs que ve. A més, Prohens s'ha revindicat com "una defensora de la llibertat individual, fins i tot de posar-se una camiseta quan no hi ha res darrere".

La cap de l'Executiu ha reiterat que "no hi haurà segregació", malgrat que a partir del proper curs els alumnes se separaran en funció de la llengua que triïn les famílies, i ha assegurat que "no es rompen els consensos dels darrers anys perquè ni es modifica la Llei d'educació, ni la de normalització lingüística , ni el Decret de mínims", encara que l'actuació del Govern en matèria educativa ha generat el malestar de bona part del sector.

A més, Prohens ha insistit que el pla pilot "és voluntari" i que es respecta "l'autonomia dels centres i la llibertat dels equips directius", però ha obviat el fet que l'elecció de llengua s'aplicarà de manera obligatòria a les escoles fins als vuit anys i que el pla pilot és per a etapes superiors. "Confii plenament en el criteri dels grans professionals que tenim en el sector de l'educació", ha afegit.

La presidenta també ha apuntat entendre "d'alguna manera" que els professionals de l'educació facin servir les camisetes verdes per protestar en contra de la LOMLOE, i ha criticat que la llei estatal "es va fer d'esquena als professionals i els sindicats", els quals "es varen trobar amb una paret amb l'anterior Govern i aquí han trobat les portes obertes per modificar tots els aspectes d'aquesta llei nefasta". Així, Prohens ha assenyalat que entendria que se la posassin perquè "les infraestructures educatives de les Illes estan deixades de la mà de Déu i tenim centres educatius que hem hagut de precintar perquè hi perillava la seguretat dels estudiants i els professionals" o perquè "falten professors de suport per atendre la diversitat i els nins amb necessitats educatives especials".

stats