Política 01/12/2019

El PP i Vox reclamaran al Parlament la "defensa" i el "respecte" a la Constitució

El Partit Popular hi portarà una proposició no de llei perquè que es respecti el dret a escollir centre dels pares i Vox hi durà una moció perquè el Govern es comprometi amb la unitat d'Espanya

Ara Balears
2 min
El Parlament balear

PalmaLa sessió plenària del Parlament balear, que tindrà lloc aquest dimarts, acollirà les compareixences del Partit Popular i Vox, que demanen la defensa del dret a l'educació i el respecte a l'ordre constitucional, respectivament. Segons ha informat Efe, el PP hi portarà una proposició no de llei perquè es respecti el dret a escollir centre dels pares i Vox, per la seva banda, hi durà una moció perquè el Govern es comprometi amb la unitat d'Espanya.

Les declaracions de la ministra d'Educació en funcions, Isabel Celáa, qui va afirmar que la llibertat dels pares per escollir un centre d'ensenyament per als seus fills "no és emanació estricta de la llibertat reconeguda a l'article 27 de la Constitució", varen motivar el PP a fer la seva proposició. Els populars volen que el Parlament insti els governs d'Espanya i Balears que "respectin i defensin" la Constitució i la jurisprudència referida a aquest article, que "situen en el mateix pla d'igualtat" el dret a l'educació i la llibertat d'ensenyament.

A més, demanen que es garanteixin els pares com a "primers" responsables de l'educació dels seus fills, que puguin escollir el tipus d'educació i el centre educatiu d'escolarització que estimin oportú. Així mateix, el PP reclama als dos governs que defensin la xarxa de centres d'educació concertada com a "garants" de l'existència d'una oferta "plural i complementària" a la xarxa pública.

Per altra banda, Vox portarà al ple una moció perquè el Parlament insti el Govern a "comprometre's amb els interessos generals, la unitat i permanència d'Espanya, respectar l'ordre constitucional i la democràcia, i assegurar el normal funcionament de les institucions i la vigència de l'estat de dret, basats en la Constitució i en l'Estatut d'Autonomia".

Els partits que donen suport al Govern, per altre costat, hi duran una iniciativa per la qual el Parlament proposa a l'Executiu de Francina Armengol que elabori una estratègia del paisatge de les Illes Balears. Un dels objectius és millorar el coneixement, la formació i la sensibilització en matèria de paisatge de la societat i els poders públics i fomentar l'accés al paisatge i la seva interpel·lació.

stats