Política 03/10/2020

El PP es desplaça a Son Roca per tornar a clamar contra l'ocupació

Biel Company acusa la presidenta del Govern, Francina Armengol, de ser equidistant entre delinqüents i víctimes

Ara Balears
2 min
Biel Company i Ana Beltrán, aquest dissabte a Son Roca

PalmaJa fa setmanes que el PP ha fet de l'ocupació d'habitatges un dels punts centrals del seu discurs, tant a Madrid com a les Illes. Biel Company ha criticat que no es faci res per solucionar el que els populars consideren un greu problema i ha fet propostes, com una proposició no de llei per desallotjar habitatges ocupats en 24 hores. En darrer capítol sobre aquest tema ha tingut lloc aquest dissabte, quan Company ha triat Son Roca com a escenari per tornar a clamar contra l'ocupació, en aquesta ocasió acompanyat per la vicesecretària d'Organització del PP estatal, Ana Beltrán.

El discurs de Company ha reiterat les mateixes idees amb les quals ha volgut atacar el Govern al Parlament per la seva inacció davant del que considera un greu problema que "genera una innegable preocupació social i una evident sensació d'inseguretat". El president popular ha fet de portaveu d'"una ciutadania que no pot entendre com actualment tenim una legislació que empara més un ocupa il·legal que un propietari legal".

El mateix líder popular ha recordat que Armengol va negar dimarts al Parlament que l'ocupació fos un problema. La presidenta del Govern va destacar les darreres dades del Ministeri de Justícia, les quals indiquen que, mentre que l'ocupació s'ha incrementat un 4,8% de mitjana a l'Estat, les denúncies per aquests fets han baixat a les Balears un 19,5%. Però, segons Company, la realitat a les Illes és que "es denuncia una ocupació il·legal cada 48 hores". Això sí, el president del PP no ha indicat quina és la font que acredita aquesta informació.

Per part seva, Ana Beltrán ha reiterat que el PP no consentirà que "l'ocupació il·legal s'estengui per tot Espanya, atacant la propietat privada", i ha assegurat que la lluita en contra "no és de dretes ni d'esquerres". "És de justícia", ha afirmat.

stats