Política 15/06/2019

El PP recupera Llucmajor amb el suport de Vox i es proclama impulsor del "canvi"

El popular Eric Jareño serà batle els propers quatre anys i liderarà un consistori governat per les dretes

A. S.
2 min
Eric Jareño substitueix Gori Estarellas a la batlia de Llucmajor

LlucmajorLa sala consistorial de Llucmajor ha quedat petita per investir com a batle el candidat del PP, Eric Jareño, que governarà des d'aquest dissabte l'ajuntament més fragmentat. La formació dels conservadors ha aconseguit recuperar el govern del poble, que ha estat els darrers quatre anys a mans del PSIB, MÉS, El Pi i Podem. Han fet falta 12 vots i un pacte de PP, Ciutadans, Llibertat Llucmajor i ASI per fer-ho realitat, tot i que hi ha estat clau el suport del regidor de Vox, José Pastor, a més del regidor que va ser expulsat del partit extremista, Raúl Domínguez. És, doncs, el primer municipi de les Illes en què PP i Ciutadans pacten amb Vox. Jareño ha assegurat que la neteja, el manteniment, l'ordre, la festa i la cultura seran els pilars del nou executiu, i ha subratllat que ha vingut per impulsar "el canvi". Aplaudiments constants i algun "visca Espanya" han posat sintonia a l'acte, on també ha assistit Biel Company.

Jareño ha remarcat la importància que hi ha tingut Vox: "Des del primer moment ens van dir que no entrarien al nou govern, però que m'investirien per evitar que les esquerres guanyassin", a canvi, això sí, de concessions "poc ideològiques" -segons el nou batle-, com per exemple fer feina perquè "la Platja de Palma obtingui un segell de qualitat turística".

"Seré batle dels qui m'han votat i dels qui no, dels qui són de dretes i dels qui són d'esquerres, dels qui són de fora i dels qui són d'aquí", ha dit Jareño. "Queda vista la pluralitat que han demanat els nostres ciutadans a Llucmajor", ha afegit el batle, que no ha concretat encara qui encapçalarà cada àrea del Consistori. "A partir de dilluns farem molta feina des de la humilitat i l'elegància", ha assegurat.

La sala consistorial de Llucmajor, aquest dissabte.

Els socialistes deixen un ajuntament "sanejat i sense deutes"

Queda a l'oposició el fins ara batle, Gori Estarellas, del PSIB, qui ha expressat els bons desitjos per al seu successor, a qui ha deixat -ha dit- "un ajuntament sense deute, amb 15 o 16 milions d'euros a la caixa i els comptes sanejats". Estarellas, el candidat amb més vots, però qui finalment no ha aconseguit ser investit, ha promès que farà una oposició "lleial, educada i responsable" al costat de MÉS, El Pi i Unides Podem, i ha confessat que confia "recuperar els quilos i les hores de son que ha perdut" durant el seu mandat.

Finalitzat l'acte d'investidura, la celebració ha continuat en un bar del costat del Consistori, on Jareño ha estat rebut amb més aplaudiments i al crit d'"alcalde, alcalde!" en castellà. Minuts abans, al mateix establiment un cambrer deia que "no entenia" una clienta que li demanava "un cafè amb llet" en català.

stats