El PP presenta una queixa per les absències dels consellers del Govern al Parlament

El diputat Antoni Costa destaca que al pròxim ple hi faltaran Juan Pedro Yllanes, Mae de la Concha i Miquel Mir

El Partit Popular ha presentat una queixa davant la mesa del Parlament  pel que  considera  contínues  absències dels consellers del Govern, fet que, argumenten, els dificulta la seva tasca de control de l'Executiu. El portaveu de la formació, Antoni Costa, ha recordat que és la segona vegada que el seu partit es queixa d'aquesta actitud dels consellers.

Costa ha explicat que per al  ple  de dimarts que ve  ja han anunciat la seva absència els consellers de Podem  Mae  de laConxa  i  Juan  Pedro  Yllanes  i el de MÉS per Mallorca Miquel Mir. Per al PP, aquesta situació  és  "inassumible", ja que s'ha produït de manera repetida. "Es va traslladar aquesta queixa a la mesa, però no en va fer cas".

Per la seva banda, el portaveu de Podem,  Alejandro  López, ha justificat  les absències  dels seus consellers i ha dit que es produeixen amb motiu de reunions de treball que "són en benefici dels ciutadans". López ha indicat que els dos consellers han fet diverses compareixences  davant  el Parlament  en les quals han expñlicat extensament la seva tasca.

"A més, la pregunta que no es pot respondre en aquest ple per part d'un conseller es passa al següent i el partit afectat pot introduir  una altra  pregunta, per la qual cosa, a efectes pràctics, no es complica la tasca de control del Govern", ha afegit.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF