Política 05/02/2021

El PP exigeix un IVA reduït d'un 4% i un fons de 50.000 milions d'euros per destinar a les empreses de les Balears

Prohens critica la "corrupció pandèmica" del Govern en la vacunació dels alts càrrecs públics

Catalina Riera
2 min
Comerços de Palma durant l'estat d'alarma

PalmaLa diputada del Partit Popular (PP) de les Balears al Congrés Marga Prohens ha presentat aquest divendres en una roda de premsa un pla d'ajudes a l'hostaleria presentat pel president de la formació política, Pablo Casado, a Madrid. Hi destaquen iniciatives com un IVA reduït d'un 4% i un fons de 50.000 milions d'euros d'ajudes directes per a les empreses. El PP també reclama la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins que les empreses es recuperin "al 100%" i l'exoneració de la quota d'autònoms.

"Els bars, restaurants, hotels i cafeteries estan afectats. És una injustícia que hagin de cotitzar i pagar impostos quan tenen les barreres tancades", ha insistit Prohens. Un altra de les iniciatives presentades per la formació consisteix a utilitzar els fons europeus que arribin a les Balears per fer un pla de renovació. També consideren que s'han d'abaixar les taxes aeroportuàries, i, quan la situació ho permeti, impulsar un pla de promoció del turisme i la gastronomia local.

Prohens ha recordat la situació que viu el sector turístic. "Molts d'establiments estan tancats des del mes de novembre del 2019, i un 50% no podrà obrir fins al maig de l'any que ve", ha lamentat .

Prohens critica la "corrupció pandèmica" del Govern en la vacunació dels alts càrrecs públics

La diputada del Partit Popular (PP) de les Balears en el Congrés, Margalida Prohens, ha aprofitat la seva intervenció per criticar la "corrupció pandèmica" que s'ha instaurat al Govern, i ha lamentat que la presidenta, Francina Armengol, no exigeixi la dimissió dels alts càrrecs públics vacunats. "A Madrid es parla de tres temes que han duit Armengol a la fama: l'abús sexual de menors de l'IMAS, les copes al Hat Bar i la gestió del pla de vacunació", ha assenyalat Prohens, qui també ha demanat “transparència” a l'Executiu.

“Tenim el pitjor Govern en el pitjor moment de la història de la nostra comunitat”, ha dit Prohens. Així mateix, ha insistit en la petició que ha fet el seu partit de dur els casos de la vacunació dels alts càrrecs públics a l'Oficina Anticorrupció de les Illes i espera que "MÉS per Mallorca i Podem arribin fins al final".

stats