Política 25/09/2020

El PP exigeix que es prorroguin els ERTO fins a l'abril de 2021 amb les "mateixes condicions actuals"

La diputada al Congrés Marga Prohens ha dit que és "gravíssim" que el Govern no hagi demanat a Brussel·les ajudes per al turisme

Ara Balears
2 min
La portaveu del PP al Congrés, Marga Prohens.

PalmaEls diputats per les Balears al Congrés del PP, Marga Prohens i Miquel Jerez, han reclamat aquest divendres que als autònoms que tinguin ingressos zero se'ls apliqui "quotes zero". A més, el PP demana que es prorroguin els ERTO per a treballadors i autònoms, amb "les mateixes condicions actuals", fins a l'1 d'abril de 2021.

Prohens ha volgut remarcar que és "gravíssim" que el Govern no hagi demanat a Brussel·les ajudes per al turisme. "On és Armengol?, ni les ajudes turístiques ha estat capaç d'exigir a Sánchez?, hi va l'economia balear", ha dit la diputada.

El PP ha proposat, mitjançant una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats, un pla de xoc a favor dels treballadors autònoms "davant l'abandó d'aquest col·lectiu per part del govern espanyol". Concretament, els populars insten l'Executiu a adoptar mesures com bonificar el 100% de la quota de la Seguretat Social des del primer dia de la baixa per als autònoms infectats per covid-19 o en quarantena. També demanen adequar les cotitzacions dels autònoms als ingressos reals obtinguts i restablir la tarifa plana per als nous autònoms en 50 euros, en lloc dels 60 euros actuals.

Prohens destaca que aquest pla de xoc exigeix "garantir, de manera efectiva i real, la prestació per cessament d'activitat per a tots els autònoms que vegin reduïda la facturació un 40%, en lloc del 75% actual".

Per altra banda, Jerez ha anunciat que demanaran la compareixença del ministre de Migracions, José Luis Escrivá, al Congrés dels Diputats "per la immigració il·legal a les Balears", després de l'arribada massiva aquesta darrera setmana de pasteres a l'Arxipèlag.

Jerez incideix que "des del govern espanyol s'han de donar explicacions i detallar les mesures i protocols que s'activen, perquè és un problema econòmic i social molt seriós i de dimensions alarmants".

stats