Economia 18/09/2020

El PP presenta un pla de reactivació del sector turístic balear

Demanen que els ERTO s'allarguin fins a l'abril de l'any que ve

Ara Balears
1 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaEl Partit Popular ha presentat una bateria de mesures per impulsar un pla de reactivació del sector turístic de les Illes Balears i pal·liar els efectes del coronavirus. Convertir les Balears en una destinació segura, crear mesures per impulsar l'activitat econòmica del sector i recuperar el prestigi turístic de l'Arxipèlag són les bases de les 23 mesures que ha presentat el PP en la proposició no de llei (PNL) al Parlament de les Illes Balears.

Segons ha informat el partit, a través d'un comunicat, l'objectiu d'aquestes mesures és recuperar el sector econòmic més afectat per la pandèmia. El Partit Popular ha demanat al govern espanyol noves mesures per garantir la recuperació econòmica i evitar una crisi com la del 2008.

Entre les mesures proposades pel PP, els populars destaquen la necessitat de convertir l'Arxipèlag en una destinació segura i reclamen al Govern balear a fer les proves PCR a tots els turistes que arribin als aeroports de les Illes per mostrar, així, el control sanitari. A més, han reclamat que es facin proves PCR massives a la població de l'Arxipèlag per mostrar la realitat del virus a les Illes Balears.

El Partit Popular ha demanat, també, un augment en les ajudes econòmiques per als treballadors i les empreses del sector turístic balear, així com un paquet de mesures fiscals per garantir la continuïtat de les empreses, autònoms i treballadors turístics i evitar una fallida del sector. En aquest sentit, els populars remarquen la necessitat d'allargar els ERTO fins a l'abril del 2021 sense reduir les bonificacions estipulades fins ara.

stats