Política 02/02/2021

El PP acusa el Govern d'haver vacunat tot el personal de l'IB-Salut de l'edifici Reina Esclaramunda

Salut parla de "falsedats" i justifica el cas del regidor de Maó: "Ha estat al capdavant del brot que hi ha hagut a la residència"

2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl PP ha acusat el Govern d'haver vacunat contra el coronavirus tot el personal de l'IB-Salut de la central d'aquest organisme al carrer de Reina Esclaramunda de Palma durant el ple del Parlament d'aquest dimarts, amb la campanya de vacunació com un dels temes principals de debat. "Seria inhumà que fos cert que el personal de l'edifici de l'IB-Salut de Reina Esclaramunda estigués vacunat. Només faltaria que això fos veritat", ha dit la diputada popular Tània Marí. "No podem compartir que, quan hi havia dosis, donassin preferència a càrrecs socialistes que no estaven en primera línia amb pacients de covid. No permetrem favoritismes mentre augmenten els contagis", ha afegit.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha qualificat de "falsedats" les acusacions de Marí i ha assenyalat que "s'ha vacunat els professionals de primera línia i una part dels de segona línia, perquè aquesta és la primera fase de la vacunació". Gómez també ha justificat la vacunació del regidor socialista de Serveis Socials de l'Ajuntament de Maó, Enric Mas, perquè "ha estat al capdavant del brot que hi ha hagut a la residència" del municipi. 

"El regidor ha estat al capdavant del brot que hi ha hagut a la residència de Maó, i això està dit pels professionals sanitaris. Cada dia és a la residència, en contacte amb els usuaris", ha explicat. Gómez també ha subratllat que Mas "no es volia vacunar precisament pel càrrec que ocupa" i que va ser la infermera gestora de casos qui "li va insistir que s'havia de vacunar" perquè "qualsevol persona és un risc per als usuaris de les residències".

Fonts de l'IB-Salut han negat que s'hagi vacunat el personal de la central de Reina Esclaramunda. "S'ha vacunat personal adscrit a serveis centrals, com els tècnics de prevenció de riscos laborals, que són els que vacunen", assenyalen. Fonts dels treballadors han explicat a aquest diari que varen omplir un formulari, però que no han estat citats per rebre la vacuna.

stats