Política 10/10/2022

El PP demana suspendre el PGOU de Calvià per la confusió de dades amb el municipi de Blanes

Asseguren que el document no resol el problema d'habitatge i crea inseguretat jurídica

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Calvià.

PalmaEl Partit Popular de Calvià ha anunciat que presentarà nou al·legacions al Pla General de Calvià, on el consistori municipal va confondre el municipi de català de Blanes amb Costa d'en Blanes per fixar els preus del metre quadrat, tal i com va avançar l'Ara Balears fa uns dies. Cal recordar que les fitxes per establir preus immobiliaris de referència a la costa calvianera són anuncis de la localitat catalana copiats d'internet.

A més d'aquesta polèmica, els populars defensen que el PGOU no resol els problemes d'accés a l'habitatge que es viuen en el municipi. En aquest sentit, no només consideren que no resol la situació, sinó que la limitació de construir nous habitatges a petits solars tant de Calvià vila com del Capdellà l'agreuja encara més.

A través d'una nota de premsa, han denunciat, també, que el document no preveu actuacions destinades a la rehabilitació real dels parcs d'habitatges que actualment estan desocupats o en condicions no habitables, per poder reincorporar-los al mercat. En aquest cas, consideren que la mesura suposaria una solució davant la manca d'habitatges sobretot per a la gent jove del municipi que se n'ha d'anar de Calvià per manca de disponibilitat.

Pel que fa a la confusió de Costa d'en Blanes amb el municipi català de Blanes, els populars critiquen que aquests preus fixats són irreals i no permeten tenir una visió global i correcta de la situació actual del sector i reclamen una correcció immediata per evitar "inseguretat jurídica i perjudicis".

Davant totes aquestes al·legacions, els populars demanen que se suspengui l'aprovació del Pla General de Calvià i es modifiquin tots els aspectes comentats a les al·legacions presentades pels populars.

stats