Política 14/12/2020

El PP paga la seva part de condemna per la Gürtel

Ara
2 min
El president del PP, Pablo Casado, en una intervenció recent des de Reus

MadridEl PP ja ha pagat 245.000 euros per la trama Gürtel. La formació va comunicar ahir a l’Audiència Nacional l’ingrés de les quantitats que va fixar la condemna en ferm del Tribunal Suprem, en què va ser sentenciat a títol lucratiu, segons va avançar la SER. En concret, es tracta de 111.864,32 euros corresponents a les despeses de la campanya electoral del 25 de maig del 2003 a Pozuelo de Alarcón, que la trama es va embutxacar a canvi d’adjudicacions i el PP en va sortir beneficiat, així com 133.628,4 euros per uns fets similars a Majadahonda, una altra ciutat satèl·lit de la capital espanyola.

Els populars salden així, finalment, el cost efectiu a l’Audiència Nacional per la condemna que va propiciar la fi de la presidència de Mariano Rajoy. En un escrit, demanen ara a l’Audiència Nacional que els informi de les quantitats que abonin la resta de condemnats, ja que la multa era solidària. Si Francisco Correa, Pablo Crespo, Jesús Sepúlveda o Guillermo Ortega paguessin més del compte, insten el tribunal a tornar-los la part corresponent.

L’altre front, el cas Kitchen

El PP tanca un front judicial mentre el cas Kitchen cada cop cobra més força. El Congrés té previst constituir la comissió d’investigació sobre el presumpte espionatge a l’extresorer del partit Luis Bárcenas amb fons reservats abans no acabi aquest any. I si el PSOE i Unides Podem tenen clara una cosa, és que hi haurà de comparèixer Rajoy, així com la que va ser la seva cúpula d’Interior. Tot l’equip de l’exministre Jorge Fernández Díaz està sent investigat pràcticament al complet pel cas Kitchen, amb l’excepció del director general del cos i exsenador del PP Ignacio Cosidó. Ahir, però, un dels seus subordinats, l’ex director adjunt operatiu Eugenio Pino, es va encarregar d’assenyalar-lo davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón.

stats