Política 30/05/2020

El PP no donarà suport als decrets de mesures urgents i d'urbanisme del Govern

El president del partit a les Balears, Biel Company, demana que siguin tramitats com a lleis al Parlament

Ara Balears
2 min
Company ha lamentat el resultat que preveu l'enquesta del CIS i no se la creu.

PalmaEl Partit Popular de les Balears ha anunciat aquest dissabte que no donarà suport al decret de mesures urgents per a la reactivació econòmica ni al de mesures urbanístiques del Govern, segons ha informat Efe. El seu president, Biel Company, demana que siguin tramitats com a lleis al Parlament "perquè tots els partits puguin fer-hi aportacions" i per això reclamen a la presidenta, Francina Armengol, "que doni exemple i practiqui el consens i el diàleg".

La decisió de rebutjar ambdós decrets va ser aprovada per unanimitat durant la reunió del Comitè de Direcció del partit. Company assegura que es tracta de dos decrets "trampa que poc o res ajudaran a reactivar l'activitat econòmica de les Illes i tampoc a protegir el nostre territori", a més que són "fruit de la improvisació".

En aquest sentit, el president del PP balear ha reconegut que el decret de mesures urgents "recull l'esperit d'algunes mesures" amb les quals "poden estar d'acord", atès que coincideixen amb les que varen impulsar durant la legislatura 2011-2015, segons Company. Algunes d'aquestes són la incentivació de la inversió per a la reforma de la planta hotelera i l'agilitació burocràtica.

Tot i això, assenyala que "amaga altres modificacions de fins a 11 lleis que, en la majoria dels casos, no estan justificades per la pandèmia del coronavirus". L'exemple més "flagrant", destaca Company, "és tombar els passos elevats de la carretera general de Menorca".

Pel que fa al segon decret de mesures urbanístiques, el líder del PP autonòmic ha criticat que "ha estat aprovat per mantenir l'equilibri polític entre els socis del Govern d'esquerres i no per l'interès general". A més, considera que "trepitja el patrimoni dels pagesos i petits propietaris dels pobles i farà molt de mal a l'activitat de petites empreses dels pobles, als treballadors de les obres, lampistes o electricistes que es dediquen a fer aquestes obres i mantenir-les". Amb relació a aquest decret, el PP preveu presentar-hi mocions en tots els ajuntaments.

stats