Partits
Política 15/01/2023

El PP lamenta que la "voluntat d'instrumentalització" del Govern hagi "enfangat" el preacord del conveni d'hostaleria

Prohens qualifica de "molt important" l'acord assolit entre patronals i sindicats

ARA Balears
1 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens.

PalmaLa presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, ha lamentat que "la voluntat d'instrumentalització" del Govern, denunciada per CCOO, hagi "enfangat" el preacord del conveni d'hostaleria. En un missatge publicat a Twitter, la líder popular ha qualificat de "molt important" l'acord assolit entre patronals i sindicats per millorar el sou dels treballadors turístics de les Illes davant la "inflació i la incertesa".

Cal recordar que aquest dissabte CCOO va carregar contra el preacord del nou conveni d'hostaleria, ja que, assegura el sindicat, s'ha fet de manera "clandestina i precipitada". En aquest sentit, lamenten que només s'hagi comptat amb "una part del sector" i exigeixen formar part de la negociació.

Des del sindicat apunten que és "lamentable que el Govern instrumentalitzi la negociació col·lectiva amb finalitats electorals, en comptes de servir com a impulsor de les mesures que necessita el sector amb el consens de tots els agents". Per tot això, CCOO reclama que s'abordi l'acord en un procés de negociació "amb llum i taquígrafs, no de manera excloent".

Augment dels salaris

El preacord del nou conveni, signat entre les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, UGT i el Govern, suposarà que el salari dels treballadors del sector augmenti un 5% enguany i un 3,3% l'any que ve. Aquesta mesura beneficiarà més de 150.000 treballadors d'arreu de l'Arxipèlag. Segons aquestes dades, un de cada quatre assalariats a les Balears es dedica a activitats econòmiques relacionades amb l'hostaleria i, per tant, veurà com el seu salari s'incrementa en els pròxims dos anys.

stats