Política 09/05/2017

El PP acusa JxSí i la CUP d'"encobrir les vergonyes del clan Pujol" i relegar el cas a una "manipulació" per parar el Procés

Cs demana eleccions per triar un Govern "sense seus embargades" i el PSC demana a la família Pujol que "no avergonyeixi més els catalans"

Ot Serra
2 min
El portaveu parlamentari del PP, Alejandro Fernández

BarcelonaLes noves revelacions que situen Marta Ferrussola com la 'mare superiora' de la fortuna andorrana de la família Pujol han indignat els partits de l'oposició al Parlament. El primer a referir-s'hi ha estat el PP, que per boca del seu portaveu, Alejandro Fernández, ha carregat la culpa a JxSí i la CUP d'"encobrir el clan Pujol" tapant-li les "vergonyes". Segons ha manifestat en roda de premsa, Fernández ha criticat que als "28 folis" del dictamen de les conclusions de la comissió d'investigació del frau i la corrupció política que va presidir l'exdiputat de la CUP David Fernàndez en la legislatura passada "no aparegués el nom de Pujol".

El cert és que al redactat de les conclusions hi havia referències explícites a la família Pujol –l'expresident, la seva dona i el primogènit hi van comparèixer–, però és als 28 folis que va presentar el grup de CiU per elaborar el dictamen on no apareixia el nom de Pujol.

Més enllà de la imperfecció, el diputat popular ha assenyalat que les "impactants informacions" aparegudes en relació amb la fortuna dels Pujol han situat la família "al mateix nivell que els pitjors sàtrapes de la política internacional". "Al nivell dels pitjors dictadors que a un li poden passar pel cap", ha afegit. Fernández ha retret als socis sobiranistes que valoressin que "no hi havia res" del cas Pujol un cop finalitzada la comissió d'investigació. "Es dedicaven a dir que era tot inventat, que era una manipulació per parar el Procés", ha sentenciat. Per tot això, el portaveu dels populars a la cambra catalana ha subratllat que "a més d'un li hauria de caure la cara de vergonya".

A les crítiques dels populars s'hi ha afegit el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando De Páramo. "L'hivern de CDC va per llarg", ha etzibat, després d'assegurar que el cas Pujol "sembla que no té límit". De Páramo ha pronosticat el "final de cicle de CDC" i ha aprofitat l'ocasió per tornar a reclamar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions perquè els catalans puguin triar un "govern que no tingui les mans brutes ni seus embargades".

També ha tingut paraules de reprovació per a la família Pujol la portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, que ha demanat que "no avergonyeixin més els catalans". La diputada socialista ha instat també el PDECat a "resoldre l’herència" que encara integra el seu partit i s’ha centrat en la figura del president, Artur Mas. En relació amb el protagonisme de Marta Ferrussola en la gestió de la fortuna, Granados ha recordat que en temes polítics també “semblava que donava lliçons”. “Ens estava prenent el pèl”, ha conclòs.

stats