Corrupció
Política 26/02/2024

El PP insta Armengol a donar explicacions sobre "la seva relació amb el cas Ábalos" i no continuar "amagada"

La formació s'ha fet ressò de la informació que assenyalava que l'expresidenta va comprar mascaretes sense expedient per un import de 3,7 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Pedro Sánchez i Francina Armengol en un ple del Congrés

PalmaEl PP ha instat aquest dilluns la presidenta del Congrés i expresidenta del Govern, Francina Armengol, a donar explicacions sobre la seva relació amb el cas Koldo, en relació amb una presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes durant la pandèmia, i que deixi d'estar "amagada" i en "silenci". Segons ha recollit Europa Press, la formació s'ha fet ressò de la informació publicada pel diari El Mundo que assenyalava que Armengol va comprar mascaretes sense expedient per un import de 3,7 milions d'euros, després de rebre un correu on li anunciaven l'"escala de l'avió" amb la càrrega. Segons el diari, Koldo García, exassessor de l'exministre José Luis Ábalos, va intermediar després perquè no es reclamassin doblers a l'empresa.

Cal tenir en compte que dijous passat el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ja va demanar a Armengol que explicàs per què va esperar a la investidura de Marga Prohens, el 6 de juliol de l'any passat, per reclamar els doblers de les mascaretes fraudulentes.

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tallado, ha instat la presidenta de la Cambra a donar explicacions com més aviat millor arran de les informacions que s'estan publicant. "Armengol deia que estava molt preocupada per la corrupció i ara que l'afecta de ple està amagada i manté un eloqüent silenci", ha manifestat el dirigent popular en un missatge a les xarxes.

De la mateixa manera, el vicepresident de Coordinació Autonòmica i Local i Anàlisi Electoral del PP, Elías Bendodo, ha assenyalat que "tantes irregularitats" evidencien que "no és només Koldo, perquè Ábalos li va donar totes les facilitats". Per la seva banda, la portaveu d'Interior del PP al Congrés, Ana Vázquez, ha subratllat que "el silenci de la presidenta del Congrés és insostenible", i ha afegit que és el "cas PSOE".

stats