Política 31/10/2020

El PP qualifica de "cop letal per a les Illes" els pressupostos de l'Estat

Marga Prohens denuncia que les Balears són "la comunitat més castigada"

Ara Balears
2 min
Parlamentaris del Partit Popular durant la roda de premsa d'aquest dissabte

PalmaDiputats i senadors del Partit Popular de les Balears han criticat aquest dissabte en una roda de premsa els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2021, que qualifiquen de "cop letal per a les Illes" a causa de la manca d'inversions. A més, consideren "una estafa" que incloguin fons europeus que encara no s'han percebut.

Els parlamentaris, tant del Congrés com del Senat, Marga Prohens, Miguel Jerez, Maria Salom, Jordi López i José Vicente Marí han coincidit a criticar el repartiment de les partides econòmiques. Marga Prohens, concretament, considera que són "uns comptes pèssims" i adverteix que "no inclouen cap mena de previsió per a la recuperació econòmica".

"Tot i que és la comunitat autònoma més afectada per la crisi, perquè Armengol no ha fet la seva feina, les Balears són la més castigada pels pressupostos de Pedro Sánchez", ha declarat. La diputada assegura que, a més, suposen "una destralada a les classes mitjanes i als autònoms pel fet de preveure 8.000 milions d'euros en impostos".

El senador autonòmic José Vicente Marí, per la seva banda, ha denunciat que "els socialistes ens allunyen sistemàticament de la mitjana inversió territorialitzada quan governen". Segons Marí, "els PGE de 2021 ens situen a 84 euros per càpita de mitjana d'inversió, mentre que els darrers pressupostos del PP ens varen acostar a 68 euros per càpita de mitjana".

Amb relació al Règim Especial de les Balears, Marí creu que Armengol "va abandonar la reivindicació històrica de les Illes de situar-se en la mitjana d'inversió territorialitzada, atès que el REB parla de la mitjana de la mitjana de la inversió". Així mateix, el senador ha afirmat que s'estranya que "la delegada del govern espanyol inclogui entre els beneficis dels PGE per a 2021 els 2.800 milions del finançament autonòmic com si fos també inversió". "És una vergonya", ha afegit.

Els parlamentaris del PP critiquen també el descens de la inversió directa en turisme respecte de 2018. Així, manifesten, releguen el sector "a demanar préstecs per subsistir". A més, recorden que "les Illes són a la coa de l'accés a les prestacions per Ingrés Mínim Vital (IMV), Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) i les bonificacions a fixos discontinus".

stats