Política 12/07/2019

El PP i Ciutadans demanen explicacions a Santiago pel tancament de l'alberg de la Victòria

Acusen el Govern de no actuar abans per por de que la mesura els perjudiqués electoralment

Ara Balears
1 min
L'alberg de la Victòria tanca per obres de seguretat fins l'any 2021

PalmaEl grup parlamentari del Partit Popular ha sol·licitat aquest divendres la compareixença de la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, per a donar explicacions sobre el procés de tancament de l'alberg de la Victòria en Alcúdia. Els populars també han registrat la petició d'una còpia de l'expedient complet sobre l'estat de l'edifici de l'alberg, inclòs l'informe arquitectònic de l'abril passat, segons ha informat el partit en nota de premsa.

En la petició han sol·licitat a la Diputació Permanent del Parlament, òrgan competent en períodes extraordinaris, que autoritzi la compareixença immediata de la consellera per a donar "totes les explicacions necessàries" sobre un tema que "afecta a més de 1.500 joves, que han hagut de ser reallotjats per a aquesta temporada estival". A la petició també s'hi ha sumat el grup parlamentari de Ciutadans, que també han instat Santiago a informar "dels motius d'aquesta decisió", en plena temporada d'estiu i de "màxima repercussió".

A més, el grup popular ha registrat una sèrie de preguntes sobre la causa que ha motivat que no s'hagi realitzat cap actuació en les instal·lacions fins després de les eleccions, malgrat tenir un informe des del mes d'abril.

Encara que el Partit Popular ha reconegut estar d'acord amb la decisió de tancar l'alberg per prudència i seguretat, ha remarcat que no entén "la falta de previsió de Govern" i ha qüestionat "per què no s'ha fet res fins aquest dijous" i "si la decisió de no tancar l'alberg quan es va rebre l'informe tècnic a l'abril està relacionada amb les eleccions autonòmiques del 26 de maig".

stats