Política 02/11/2020

El PP critica que Armengol "no s'atreveixi a aixecar la veu davant Sánchez"

El líder popular a les Illes, Biel Company, ha reclamat a la presidenta del Govern que defensi els interessos dels balears i demani més inversió per a l'Arxipèlag

Ara Balears
2 min
El president del PP a les Illes Balears, Biel Company. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP a les Balears, Biel Company, ha lamentat aquest dilluns en roda de premsa que Francina Armengol "no s'atreveix a aixecar la veu davant Sánchez" per defensar els interessos de les Illes i demanar més inversió per a l'Arxipèlag en els pressupostos generals de l'Estat.

El dirigent popular ha lamentat "l'estrany silenci" de la presidenta del Govern, malgrat que els pressupostos estatals per a l'any que ve situen les Balears com la tercera comunitat a la coa en inversió. Company ha dit que, malgrat estar "tocada políticament i anímicament després de l'error de la seva sortida nocturna", Armengol ha de complir els seus deures i defensar els interessos dels illencs.

Per altra banda, el PP ha anunciat que presentarà una iniciativa per exigir que es facin proves PCR a tots els pacients que ingressin als centres hospitalaris de la Comunitat.

El líder del PP també ha instat l'equip d'Armengol a incrementar un 2% el salari dels funcionaris de les Illes i ha reclamat que no s'apliquin les retallades en els serveis públics. A més, Company ha criticat que per al 2021 es prevegi augmentar impostos amb un nou cànon de tractament de residus i que no es redueixi el nombre d'assessors del Govern.

Quant a la compareixença de la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, en el ple d'aquest dimarts, Company ha recordat que el seu partit ja va sol·licitar la seva intervenció el gener, després que es coneguessin els casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'Administració pública, i ha afegit que tant ella com el president de l'IMAS, Javier de Juan, ja haurien d'haver dimitit.

Ciutadans qualifica la inversió a les Illes d'"injuusta"

En la mateixa direcció que el PP, la diputada de Ciutadans a les Balears al Parlament, Patricia Guasp, ha denunciat que "Sánchez i Iglesias han tornat a donar l'esquena a les Illes amb una inversió injusta en els pressupostos generals de l'Estat que aprofundeix en la desigualtat que tenim davant altres comunitats autònomes".

Ciutadans lamenta que el PSIB "intenti maquillar la realitat de la falta d'inversió de l'Estat fent una interpretació tergiversada per justificar el tracte injust del govern espanyol a les Balears". Guasp ha assenyalat que "les infraestructures i la inversió no estan garantides amb aquests comptes".

En aquest sentit, la líder de la formació taronja ha insistit que "el REB que ens varen vendre Armengol i Sánchez abans estava buit de contingut, no incloïa mesures concretes i ara es constata en els comptes". Guap ha subratllat que "el REB és el nostre instrument per compensar els desavantatges competitius i els costos addicionals que suposa la insularitat".

D'altra banda, la portaveu parlamentària d'El Pi, Lina Pons, ha reclamat als diputats balears al Congrés que facin esmenes als pressupostos de l'Estat perquè millorin la qualitat de vida dels illencs. La diputada ha afirmat que han de fer veure al govern espanyol "la nostra realitat desesperada" i que "no podem seguir pagant". Pons també ha reiterat que els diputats balears a Madrid han de lluitar "pels nostres interessos" i no han de seguir la disciplina de partit.

stats