Política 25/09/2023

El PP acusa els partits d'esquerra del Consell de cometre il·legalitats a l'illa del Llatzeret

Defensa l'àgil cessament de la directora insular que va emprar l'illot per celebrar-hi un aniversari

Iván Martín
2 min
Simón Gornés, conseller de Medi Ambient de Menorca.

MAÓEl conseller de Medi Ambient del Consell de Menorca, Simón Gornés, ha acusat en el ple de la institució les formacions d'esquerres de dur a terme diverses activitats privades il·legals a l'illa del Llatzeret. Gornés ha comparegut aquest dilluns per donar explicacions per l'aniversari organitzat per una directora insular i que va acabar amb la seva destitució.

Gornés ha recordat que era una prova pilot per analitzar la viabilitat de l'espai per acollir visites escolars. Varen participar-hi alumnes i professors de cinc col·legis, familiars del personal del Llatzeret, pares i mares. En el moment de fer un petit descans per a l'esmorzar, la directora insular va treure menjar per celebrar l'aniversari d'una de les seves filles. En aquest sentit, el conseller ha reconegut que la directora es va equivocar enviant una invitació per WhatsApp, però ha assegurat "no va ser una festa, es va celebrar una visita guiada, amb un esmorzar en el qual es va aprofitar per felicitar l'aniversari".

El responsable de la Conselleria afectada ha assenyalat que cap membre de l'equip de govern coneixia la intenció de fer-hi un esmorzar i ha destacat que la resposta del president fou "exemplar" destituint la directora. Gornés ha criticat la gestió dels partits d'esquerres: "Hem hagut de capgirar dinàmiques laborals que s'han permès els darrers 8 anys, situacions intolerables de falta de professionalitat davant visitants, greus faltes de respecte entre treballadors; fins i tot han hagut de tornar a regularitzar el temps efectiu de treball del personal".

En aquest punt, el conseller ha denunciat que entre agost i desembre del 2022 es varen fer un mínim de set activitats sense llicència en vigor. Segons el Consell, el 29 de juny del 2021 l'Ajuntament de Maó va contestar desfavorablement la sol·licitud per a l'inici i exercici de l'activitat a l'illa, al·legant deficiències que s'havien de solucionar en un termini de deu dies. D'altra banda, Gornés ha donat a conèixer que l'anterior executiu va consentir un abocador il·legal a l'illot.

stats