Política 17/04/2018

Negocien amb l'Autoritat Portuària perquè no hi pugui haver més de 3 creuers alhora al Port de Palma

La coportaveu de Podem, Laura Camargo, denuncia que les mesures de l'executiu “no han tingut cap impacte” en la disminució de l'arribada de turistes

Jaume Ribas
1 min
Podem demana que el Govern exigeixi acreditacions ambientals als creuers

PalmaLa conselleria de Turisme i l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma negocien amb l'Autoritat Portuària per reduir l'impacte de l'arribada de creueristes al Port. Segons ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, el seu executiu i el de Cort volen distribuir els turistes que arriben per diferents punts del Port de Palma. Així mateix, una i altra institució volen que l'Autoritat Portuària limiti a tres els creuers atracats alhora a les instal·lacions del moll. Això contrastaria amb l'actual ritme d'arribada de creuers, ja que en determinats moments hi ha hagut fins a 8 creuers alhora.

La president del Govern, Francina Armengol, ha respost la pregunta de la diputada de Podem, Laura Camargo.

La diputada i coportaveu de Podem, Laura Camargo, ha denunciat que les mesures preses pel Pacte per evitar l'impacte de l'arribada de creueristes al centre de Palma “no han tingut cap impacte”. La presidenta del Govern ha insistit que l'arribada de creuers augmenta en temporada baixa, mentre que “s'estabilitza” en temporada alta. Armengol també ha destacat que els creuers que arribin “seran cada vegada més eficients energèticament” i que alguns d'ells funcionaran amb gas.

Tant Camargo com Armengol han coincidit que és una limitació “no tenir el control sobre els punts d'entrada i sortida” de turistes, és a dir, els ports i els aeroports. L'Estat manté les competències sobre aquestes infraestructures a través d'AENA i l'Autoritat Portuària i, per això, les institucions balears tenen un marge de maniobra estret a l'hora d'intentar regular-ne el funcionament.

stats