Política 09/04/2018

Podem demana que el Govern exigeixi acreditacions ambientals als creuers

Alberto Jarabo ha indicat que si bé és cert que les competències de transport marítim i la gestió dels grans ports estan en mans del govern central, l'executiu autonòmic ha d'intentar "negociar amb l'Estat"

Efe
1 min
Podem demana que el Govern exigeixi acreditacions ambientals als creuers

PalmaPodem ha instat avui el Govern a fer valer les seves competències de protecció mediambiental per limitar l'atracament dels creuers més contaminants i exigir el compliment de mesures de reducció de les emissions de gasos.

En el marc de la protesta per l'arribada al port de Palma del creuer més gran del món, el 'Symphony of the Seas', el portaveu parlamentari del partit , Alberto Jarabo, ha assegurat que el combustible d'un creuer emet 3.500 vegades més sofre a l'atmosfera que el dièsel dels cotxes i que la contaminació d'aquests vaixells "afecta la salut humana, l'agricultura, l'alimentació" i els ecosistemes de Balears.

El dirigent de Podem ha recordat que es preveu que aquest any passin pel port de Palma 1,75 milions de creueristes, per la qual cosa cal "obligar els creuers a prendre mesures per reduir la contaminació".

"Se'ls han d'exigir certificats de gestió mediambiental" i la Conselleria de Medi Ambient ha d'intentar fer ús de les seves competències per frenar el creixement del turisme de creuers contaminants", ha assenyalat.

Jarabo ha indicat que si bé és cert que les competències de transport marítim i la gestió dels grans ports de Balears estan en mans del govern central, l'executiu autonòmic ha d'intentar, "almenys, negociar amb l'Estat" aquesta matèria.

stats