Política 07/05/2018

Podem critica la precarietat a l'educació 0-3 anys

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, demanarà demà al conseller d'Educació Martí March que agiliti els tràmits per tirar endavant el Pla integral d'educació 0-3 anys

Aina Riera Serra
2 min
Podem critica la precarietat de les escoletes de 0-3 anys

PalmaLaura Camargo, portaveu parlamentària de Podem, ha explicat que demà interpel·larà el conseller d'Educació, Martí March, perquè acceleri els tràmits del Pla integral d'educació 0-3 anys.

Camargo ha denunciat que el sector educatiu de l'etapa 0-3 anys pateix greus deficiències, ja que enguany 500 famílies han quedat sense places a les escoletes de Palma i només hi ha tres escoletes de titularitat pública. La resta, 170 de les quals són guarderies, no estan regulades.

La portaveu de Podem també ha dit que les inversions estatals no són suficients i que no tenen en compte la importància d'aquesta etapa formativa per als infants i la necessitat d'equitat entre les famílies amb més o menys recursos.

El passat 26 de febrer es va aprovar la creació d'aquest pla i una comissió per assolir els objectius. Se sap que la comissió ja s'ha constituït i en principi hauria de començar a fer feina aquesta mateixa setmana.

Camargo ha defensat la necessitat d'establir un marc regulador comú elaborat per la Conselleria d'Educació en col·laboració amb els consells insulars i els ajuntaments.

Manifestacions contra el tancament del Megasport a Palma

Pel que fa a les manifestacions que s'han duit a terme aquest cap de setmana contra el tancament del gimnàs Megasport de Palma, Laura Camargo ha demanat que es deixi de manipular i utilitzar la situació dels treballadors per posar en dubte una decisió judicial que s'empara en la llei. Camargo ha declarat que "l'única culpa del tancament del Megasport la té Bartomeu Cursach".

La portaveu de Podem també ha dit que totes les forces polítiques haurien de manifestar-se en contra d'aquesta injustícia i la intimidació i manipulació d'aquests treballadors.

Hotelers

La portaveu Laura Camargo també ha avançat que el diputat de la seva formació Carlos Saura farà una pregunta al Parlament relacionada amb la manca d'inspectors per controlar el lloguer turístic il·legal.

"Sempre hem dit que la majoria social del sector de l'hostaleria ha d'anar per davant dels interessos dels hotelers", ha declarat.

stats