Política 06/02/2018

La plataforma Mos Movem i Sociedad Cívica Balear sols arrosseguen 30 persones contra el decret de català a la sanitat

Demanen al Parlament que es mantingui el català com a mèrit i no com a requisit

Ara Balears
2 min
Els membres de la plataforma 'Mos Movem' s'han fotografiat en el parlament balear.

PalmaLa plataforma Mos movem només ha aconseguit arreplegar una vintena de persones a la manifestació d'aquest dimarts a les portes del Parlament balear per protestar contra la "imposició del català" a la sanitat pública i reivindicar que l'idioma sigui un mèrit i no un requisit per treballar-hi.

Un altre dels col·lectius que s'han manifestat és Sociedad Cívica Balear. Prop de deu persones han ensenyat pancartes amb el lema 'Stop imposiciones catalanistas'.

La plataforma 'Sociedad Cívica Balear' davant del Parlament.

Manuela Cañadas, portaveu de Mos Movem Mallorca, ha expressat el seu rebuig "absolut al decret" del Govern, que encara s'ha d'aprovar, que exigirà el coneixement de la llengua catalana a tots els empleats de la sanitat pública.

"Venim en representació dels ciutadans anònims i del personal sanitari de l'IB-Salut", ha reivindicat Cañadas, que ha dit que l'únic interès de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la negociació d'aquest decret amb els seus socis de l'executiu de MÉS era "conservar el seu lloc, el seu seient, que és el que fan els polítics".

A més, ha assegurat que el Govern, abans d'imposar aquest decret, hauria de "negociar amb els ciutadans", que estan en "contra que es polititzi tot. En aquest cas, la sanitat amb la imposició del català".

Cañadas ha recordat la manifestació que es farà a Palma el proper dia 18 contra l'aprovació d'aquest decret i ha dit que "ja n'hi ha prou d'engreixar els ficticis Països Catalans, volem sanitaris que ens guareixin, parlin la llengua que parlin".

Finalment, la portaveu d'aquesta entitat ha recordat que mai s'havia produït cap conflicte lingüístic a la sanitat pública balear pel fet que els professionals s'expressassin en català o en castellà.

stats