Política 14/01/2019

El PP derogarà la llei agrària que s'aprovarà aquest dimarts, si arriba a governar

El portaveu de MÉS ha defensat que "és una llei que cerca la sobirania alimentària i vetla per la seguretat"

Maria Llull/ S. Vidal
2 min
El PP derogarà la Llei Agrària que s'aprova aquest dimarts, si governa

PalmaEl portaveu adjunt del PP al Parlament, Biel Company, ha assegurat que derogarà la llei agrària que s'ha d'aprovar aquest dimarts si arriba al Govern després de les eleccions de maig. Company ha carregat contra la normativa, que titlla d'arcaica. "Va contra l'agricultura del segle XXI i dels petits pagesos i fomenta el folklore. Heu fet una llei del segle passat", ha dit.

Tant el PP com els altres partits de l'oposició, Ciutadans i El Pi, han posat l'accent que la normativa regula més aspectes urbanístics que agraris. "És una llei urbanística per als pagesos", ha dit la diputada del partit taronja, Olga Ballester. Per la seva banda, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha defensat que han fet una esmena a la totalitat a la llei "perquè no és cap aposta clara pel sector". Font ha destacat "els entrebancs" que la llei posa a l'activitat complementària dels pagesos. "Hi ha poques millores i moltes restriccions", ha afirmat.

Per la seva banda, el diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo n'ha assenyalat tot el contrari. "El text incideix en l'aspecte agrari més que en l'urbanístic", ha dit. "És una llei que cerca la sobirania alimentària i vetla per la seguretat", ha dit. Segons Gallardo, s'ha de destacar que, de 351 esmenes que ha rebut la nova llei, "se n'ha consensuat un 40%".

Per al portaveu de Podem, Alberto Jarabo, era una llei "necessària" per a la "supervivència" de la pagesia. Ha assegurat que es tracta de la primera passa per fomentar que la gent es pugui dedicar al món rural.

El principal partit del Govern, el PSIB, ha defensat que el projecte de llei que s'ha d'aprovar "prioritza l'agricultura en detriment de l'urbanisme i reconeix la feina dels pagesos". El diputat Vicenç Thomàs ha afegit que "ja sabem quins interessos defensa Company", referint-se a la intenció de derogar la llei si governa en la propera legislatura.

stats