28-M
Política 14/04/2023

El Pi aposta per impulsar una llei que agiliti el canvi d'ús de locals comercials en habitatges

Josep Melià considera que amb aquesta mesura s'aconseguiran nous habitatges a preu assequible per fer front a l’elevada demanda

ARA Balears
1 min
Imatges prèvies al tancament de les galeries de la Plaça Major / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl candidat d'El Pi al Govern ha proposat impulsar una nova llei per facilitar i agilitar la reconversió de locals en habitatges, oficines o centres sociosanitaris. Josep Melià considera que amb el canvi d'ús s'aconseguiran nous habitatges a preu assequible per fer front a l’elevada demanda.

Així mateix, el candidat també ha declarat que el canvi d’ús és fonamental per reduir la pressió turística i reconvertir establiments hotelers obsolets i de baixa qualitat en edificis residencials. “El Pi és un convençut del canvi d’ús perquè compleix una doble funció: per una banda, elimines oferta hotelera de baixa qualitat, mentre que, per l'altra, poses a disposició més oferta d’habitatges per llogar”, ha indicat Melià.

Finalment, el candidat ha declarat que amb la reconversió dels locals s’eviten les ocupacions il·legals, perquè és dona “una activitat, s'omplen de contingut, aquests locals que estan en desús i que són de fàcil ocupació”. Amb tot, el candidat a Palma, Carles Cabrera, ha declarat que a Ciutat hi ha una emergència residencial i s’han d’adoptar mesures excepcionals i ràpides.

stats