Política 20/11/2021

Patricia Guasp: "Cs no concorrerà en llistes d'altres partits perquè sense els liberals no hi ha centre"

El partit taronja ha celebrat la primera convenció política de la formació a les Balears

ARA Balears
2 min
Patricia Guasp, coordinadora de Cs a les Balears.

Palma"Ciutadans no concorrerà en llistes d'altres partits, perquè sense aquesta formació i sense els liberals no hi ha centre a Espanya ni en aquesta comunitat autònoma, les Balears", ha declarat aquest dissabte la coordinadora autonòmica de Cs, Patricia Guasp. Així ho ha afirmat en la primera convenció política del partit a les Illes.

"Cs és un partit liberal i no té res a veure amb el PP, que és un partit conservador, ni amb el PSOE, que en teoria és socialdemòcrata, però se n'ha anat més cap a l'esquerra. Per tant, no podem confluir en llistes electorals amb ells, això és ciència-ficció", ha aclarit Guasp. "Som un partit imprescindible, amb una ideologia liberal, i podem tenir coses en comú amb uns altres, però som un partit clarament diferenciat i vull reafirmar que Cs continuarà el seu rumb", ha assegurat.

"És important posar en valor el projecte liberal i reivindicar que Cs és imprescindible", ha subratllat Guasp, qui ha defensat que la seva formació és "l'única alternativa de centre liberal al bipartidisme". "Allà on governam abaixam els impostos i aplicam polítiques econòmiques amb seny i polítiques socials amb cor", ha afegit.

Segons la coordinadora, el que els "diferencia dels altres partits" és que miren "al futur" i vetlen "per l'interès general", sense centrar-se en "l'autocomplaença com fan altres". "Enfront de partits com el PSOE i el PP, que només representen l'alternança bipartidista de sempre, Cs és l'alternativa que es manté centrada a presentar propostes assenyades, moderades i liberals", ha manifestat Guasp.

Estat del benestar

A banda d'això, la líder de Cs a les Balears ha apuntat que "és el moment de pensar en els joves, en les famílies, en les pime, en els treballadors i en les empreses de les nostres illes". Per això, ha dit, cal centrar-se a "xerrar d'una comunitat més lliure, més moderna, més justa, més innovadora, més sostenible i més competitiva". Així, Cs "aposta per una política útil, focalitzada a enfortir un estat del benestar basat en la igualtat d'oportunitats", ha mantingut.

"No em conform amb unes illes a la coa en abandó escolar, a la coa en qualitat educativa i amb uns joves que veuen el seu futur hipotecat per una altíssima taxa d'atur; no em conform amb una educació i una sanitat basades en peatges ideològics i en imposicions lingüístiques, que ens fan menys iguals i menys lliures; i no em conform amb una inversió mínima en recerca", ha conclòs Guasp.

stats