Política 06/07/2019

Partits i entitats independentistes es reuneixen a Suïssa per intentar recuperar la unitat estratègica

La cimera, prevista de fa dies, arriba enmig de retrets de JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona

Ara
1 min
La Crida engega amb l’objectiu de “forçar” un referèndum

BarcelonaFa setmanes que el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb partits i entitats sobiranistes per intentar traçar una resposta unitària a la sentència, probablement condemnatòria, que dictarà el Tribunal Suprem contra els líders del Procés. Aquest dissabte, a Suïssa, s'ha celebrat la primera cimera entre els actors independentistes, segons ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat fonts a l'ARA. La trobada, prevista des de feia dies, coincideix amb els retrets públics entre JxCat i ERC pel pacte dels postconvergents a la Diputació de Barcelona i que els republicans consideren que ha obert una esquerda important al Govern.

Els comuns, que també han passat per la ronda de contactes al Palau de la Generalitat, no estaven convidats a la reunió d'aquest dissabte perquè el punt principal era refer la unitat estratègica de l'independentisme, afirmen les fonts. Segons Catalunya Ràdio, per part de JxCat hi havia prevista l'assistència de Torra i l'expresident, Carles Puigdemont. També hi havia representants d'ERC, de la CUP i de les entitats, tot i que no els han volgut fer públics. En el cas del vicepresident de l'executiu, Pere Aragonès, ha delegat les funcions a Catalunya durant els dies 5 i 6 de juliol en la consellera de Justícia, Ester Capella, per un viatge a l'estranger i, per tant, podria haver participat en la cimera.

A Suïssa viuen exiliades des de fa un any la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exportaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel. Els seus respectius partits no confirmen que hagin participat en la trobada.

stats