Política 10/06/2023

Els partits d'esquerres de Menorca rompen la candidatura unitària al Senat

El PSOE acusa Més i Esquerra de Menorca d'alterar les condicions pactades inicialment

Iván Martín
1 min
Els socialistes han anunciat que presentaran llista pròpia al Senat.

MAÓEl PSOE Menorca ha anunciat que presentarà una candidatura pròpia al Senat per a les eleccions del 23 de juliol, una decisió que trenca la idea inicial de concórrer conjuntament amb Més per Menorca i Esquerra de Menorca. De fet, la filtració per part d'un d'aquests partits de la candidata proposada pels socialistes, l'expresidenta del Consell i consellera de Treball del Govern Balear, Joana Barceló, ha estat clau per retornar a un escenari de desacord i ruptura.

El PSOE explica en un comunicat que la decisió ve motivada pel fet que les altres formacions d'esquerres "hagin alterat substancialment les condicions inicialment acordades". D'aquesta manera, consideren els socialistes, "han impossibilitat l'objectiu d'aconseguir una candidatura unitària per Menorca encapçalada per una persona suggerida pel PSOE, tal com s'havia previst".

Així, el PSOE ha convocat els òrgans de direcció per acordar i decidir que presentarà una llista pròpia al Senat. Defensen que la Cambra Alta juga un paper fonamental en la configuració del marc legislatiu i en la garantia de l'estabilitat política. La candidatura estarà enfocada a promoure polítiques que fomentin la igualtat, el progrés econòmic sostenible, la justícia social i la defensa dels drets de totes les persones. A més, continuarà fent feina de la mà d'altres grups polítics, agents socials i de la societat en general per assolir acords i consensos que impulsin el benestar i la prosperitat de tothom.

stats