Política 11/06/2019

El Parlament denunciarà Rajoy a la Fiscalia per no anar a la comissió 155

L'expresident del govern espanyol ha declinat dues vegades assistir a la cambra catalana

Efe
1 min
Rajoy i Sáenz de Santamaría, al Congrés.

BarcelonaEl Parlament portarà aquesta setmana a la Fiscalia l'expresident del Govern Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría i l'exministra María Dolores de Cospedal, per no comparèixer en la comissió d'investigació de la cambra catalana sobre l'aplicació del 155. Els tres exdirigents populars han declinat les dues vegades que han estat citats pel Parlament a la comissió al·legant que, en la seva condició de membres del Govern, no era obligatòria la compareixença.

Davant d'aquestes absències, la comissió del 155 va demanar a la mesa del Parlament que portés el cas a la Fiscalia. El tràmit s'ha endarrerit perquè la cambra catalana estava a l'espera de rebre el dictamen del Consell d'Estat, documentació que va arribar a finals de la setmana passada.

La Mesa del Parlament, en la seva reunió d'aquest dimarts, ha decidit portar aquesta mateixa setmana a la Fiscalia Rajoy, Saénz de Santamaría i Cospedal, segons han informat fonts parlamentàries a Efe. La comissió d'investigació sobre l'aplicació del 155 va ser promoguda per JxCat, ERC, els comuns i la CUP, malgrat el rebuig de Ciutadans, el PSC i el PPC, que no participen en les sessions.

stats