El Pacte cerca alternatives a la donació dels doblers de l'ecotaxa als hotelers

MÉS acceptaria compensar les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, però mai amb càrrec als fons d'aquest impost

MÉS i el PSIB  estan cercant alternatives per compensar els hotelers afectats per la fallida de  Thomas  Cook sense haver de recórrer  a la donació als hotelers de l'Impost de Turisme  Sostenible  pagat pels clients del  touroperador . El PSIB es mostra  disposat  a renunciar a aquesta mesura una vegada que  el mateix conseller  de Model Econòmic i Turisme,  Iago   Negueruela , reconegui la possibilitat d'haver  comès  alguna errada en l'aprovació del paquet de mesures per alleugerir  la crisi  del grup turístic.

Negueruela  va mantenir aquest dimarts al Parlament  converses  entre els socis de govern de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, que haurien  mostrat  la disposició a aportar liquiditat als  hotels  afectats, però no a càrrec dels fons de l'esmentat impost, segons han explicat fonts del  PSIB .

La donació de l'ecotaxa als hotelers afectats per Thomas Cook agreuja la divisió entre el PSIB i MÉS

En canvi, Turisme manté que no hi ha novetats sobre aquest tema i que, de moment, no es renuncia a la mesura que implica la devolució de l'ecotaxa pagada pels clients de Thomas Cook als hotels on s'han allotjat. Seria una manera de compensar una part del deute que el touroperador ha deixat a aquests establiments. La mesura costaria prop de tres milions d'euros.

"Estam en diàleg constant amb els socis de govern i amb les entitats que varen formar part de l'acord per impulsar aquest paquet de mesures, com sindicats i patronals", indiquen des del PSIB, tot i que reconeixen que la decisió tècnica final sobre la millor manera d'aportar liquiditat als hotelers correspon al Govern. "El partit no es ficarà en la manera com s'ha de fer, però és cert que cercam alternatives", afegeixen.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF