Política 22/05/2019

Podem no es tanca a pactar amb El Pi si és "absolutament necessari"

El candidat Juan Pedro Yllanes també assegura que no pujaran els impostos ni a les classes treballadores ni a les mitjanes

Maria Fuster
2 min
El candidat de Podem a governar les Illes Balears

PalmaEl candidat de Podem a presidir el Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, a l'entrevista dins els espais electorals de la televisió pública IB3, ha assegurat que, si hi ha les condicions adients per formar govern, la seva intenció és parlar amb les "forces progressistes" (en referència al PSIB i MÉS). Així i tot, Yllanes no descarta establir negociacions amb El Pi, malgrat que identifica el partit de Jaume Font com "un partit conservador i de dretes". Per Yllanes, és Font qui ha posat les línies vermelles. "Si fos absolutament necessari. I si això ens permetés implantar les polítiques que promovem, segurament parlaríem i potser pactaríem, per què no?", ha dit.

Yllanes ha assegurat que "si volem uns serveis públics ben finançats", no es poden abaixar els impostos com assegura que promet la dreta. El candidat de la formació morada ha afirmat que els partits conservadors el que no diuen és el que faran després: privatitzar. "Nosaltres no augmentarem els impostos ni a les classes mitjanes i ni a les classes treballadores", ha dit, i ha explicat que aposten per una fiscalitat progressiva. "Qui té més que pagui més".

L'argument que utilitza el candidat número u de Podem al Parlament balear per atraure el vot de la gent d'esquerres és que el seu partit és "l'impuls final que li falta al PSOE i a MÉS per defensar els drets de les Illes Balears". En aquest sentit, ha remarcat que Podem no té servituds i que va ser "la ministra Montoro del PSOE", la que més es va oposar a les demandes de les Illes per aconseguir un REB adient a les necessitats dels illencs. "Que ens deixin anar a negociar a nosaltres", afirma.

D'altra banda, Yllanes ha defensat la necessitat de l'Oficina Anticorrupció per "instal·lar les bones pràctiques a l'Administració" i per ser la primera barrera de les conductes esbiaixades". Per això, segons Yllanes, ha d'estar ben dotada i tenir eficàcia. També ha assegurat que l'Impost de Turisme Sostenible es mantindrà amb les mateixes condicions de cobrament, però que Podem vol que sigui una autèntica ecotaxa, per això es revisarà cap a on van els doblers recaptats. la formació també vol revisar les problemàtiques que s'han detectat en relació amb la implantació del lloguer turístic a les zones saturades.

stats