Política 14/05/2019

Casado vol prohibir l'ocupació, per "protegir" els ocupes

El president del PP estatal acusa el Govern del Pacte de "pancatalanista"

Maria Llull
2 min
Imatge del passeig que ha fet el grup popular després de l'acte. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP estatal, Pablo Casado, ha lamentat aquest dimarts a Palma la tragèdia a l'edifici ocupat del carrer de Jacinto Aquenza d'Eivissa i ha assegurat que la primera mesura dels populars aquesta legislatura serà reclamar a les Corts que es tramiti una llei per prohibir l'ocupació d'edificis. "Cal protegir els que han infringit la llei ocupant habitatges", ha dit Casado durant un acte electoral dels populars a Ciutat, després de referir-se a la necessitat de "emparar la propietat privada".

"Ens preocupam i ens ocupam. Volem recuperar el delicte d'usurpació de l'habitatge, amb penes d'1 a tres anys de presó", ha continuat Casado. El president popular ha defensat que els desallotjaments es puguin fer "entre 12 i 24 hores" , i que es prohibeixi "l'empadronament" a les persones en situació irregular". "Aquestes mesures van en contra de les màfies i persones que van en contra de la propietat privada, i no afecta aquells que no poden pagar el lloguer o la hipoteca", ha aclarit el líder popular.

Pablo Casado ha fet referència a la derrota electoral dels populars a les passades eleccions general del 28-A i ha posat com a exemple Rafel Nadal. "No s'ha de donar cap pilota per perduda i s'ha de lluitar el partit fins al final", ha comentat.

"Hem de traslladar a la gran majoria que vol que governi el Partit Popular però que ha votat a partits que mai han gestionat, que aquí encara tenen la casa comuna del centredreta", ha demanat Casado als militants del PP. El president popular ha assenyalat que aquestes eleccions són fonamentals perquè el "previsible Govern d'esquerres a Madrid" tengui un "contrapès" a les comunitats autònomes. I ho ha fet citant a Antoni Maura: "Per nosaltres, que no quedi", ha dit.

Torna el fantasma del pancatalanisme

A més, Casado no ha perdut l'ocasió per referir-se al "pancatalanisme de l'esquerra a les Illes Balears", el qual "només provoca tancament i empobriment". "Hi ha qui vol manipular la història i la identitat, però no sou un annex de caps Països Catalans imaginaris i ruïnosos", ha exclamat. El president del PP ha apel·lat als seus coneixements d'història per explicar que "les Balears no es poden dissociar de la corona d'Aragó, la qual és part del Regne d'Espanya".

Sobre la massificació turística, Casado ha considerat com a "molt perillós" posar traves al turisme. "Cal posar una catifa vermella al turisme", ha dit el líder del PP, qui també ha reclamat més infraestructures que facilitin "la mobilitat".

Company, disposat a "torejar el segon toro"

"Ens hem posat mercromina i estam a la plaça per torejar el segon toro", ha dit per la seva part el president del PP balear, Biel Company, sobre els mals resultats del 28-A.

Company ha criticat el Govern d'Armengol per no haver estat contundent amb la turismofòbia i ha assenyalat que cal recuperar els incentius perquè "els hotelers puguin pujar de categoria".

El president del PP balear també ha assegurat que el Govern d'Armengol "ha prohibit

stats